Skip to content

Pivovar Tedonggang

Pchjongjang, 19. júna čučche 109 (2020) (KCNA) – Pivo Tedonggang je jedným z najobľúbenejších výrobkov medzi občanmi KĽDR. Pivo sa sériovo vyrába v pivovare Tedonggang, pričom sa vyrába sedem druhov piva z domácich surovín v rôznych baleniach, ktoré vyhovujú rozmanitým požiadavkám spotrebiteľov. V pivovare bola spustená integrovaná výroba s využitím počítačových technológií, vďaka ktorej sa výrobná kapacita pohybuje na úrovni desiatok tisíc ton ročne.

Pivo sa etablovalo s vysokým koeficientom predaja nielen v hlavnom meste Pchjongjang, ale aj v predajniach po celej krajine.

Veľký vodca súdruh Kim Čong Il navštívil továreň v júni čučche 91 (2002), zdôrazňujúc potrebu neustále pracovať na výskume s cieľom vyrábať najlepšie kórejské pivo s jedinečnou chuťou.

Továreň má vytvorené všetky potrebné podmienky na získavanie pokročilých interných a externých vedecko-technických údajov a jej zamestnanci sa aktívne podieľajú na vývoji nových technológií. Podľa korešpondenta bolo za posledných 10 rokov zavedených v pivovare takmer 1 500 inovačných technických návrhov a len v minulom roku dostalo osvedčenia o vynálezoch viac ako 200 zamestnancov.

Vďaka vytrvalému úsiliu zamestnancov získali výrobky z pivovaru ‘Medailu kvality 15. decembra’, ktorá sa udeľuje najlepším domácim výrobkom.

Pivo Tedonggang má príjemnú a osviežujúcu chuť a stáva sa masovým nápojom, ktorý priťahuje pozornosť ľudí. I cudzinci z rôznych krajín vrátane Číny, Ruska, Nemecka, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva vyjadrili obdiv nad chuťou piva Tedonggang.

 

O kvalite a dobrej chuti piva Tedonggang sa presvedčili aj členovia Spoločnosti česko-kórejského priateľstva Pektusan, ktorí navštívili KĽDR a tiež ich súdruhovia a rodinní príslušníci, ktorým pivo doniesli z KĽDR ako pozornosť.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp,
Fotografie: KCNA, archív Společnosti česko-korejského přátelství PEKTUSAN, ambasáda Ruskej federácie v KĽDR