Skip to content

Dokončení zavlažovacího systému v provincii Jižní Hwanghe

Pchjongjang, 23. května čučche 109 (2020) (KCNA) – Korejská ústřední tisková agentura 22. května zveřejnila zprávu o úspěšném dokončení rozsáhlého zavlažovacího systému v provincii Jižní Hwanghe.

Budovatelé a lid provincie Jižní Hwanghe provedli hrdinské činy dokončením výstavby druhé fáze zavlažovacích kanálů za pouhé tři roky v duchu soběstačnosti a statečného boje proti obtížím, věrni pokynům velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a politice strany, uvádí zpráva a pokračuje:

Úspěšné dokončení druhé fáze zavlažovacích kanálů umožnilo plně zavlažovat obrovské západní přímořské obilnice, což poskytuje pevný základ pro rozhodující zvýšení produkce obilí. Výstavba specifické zavlažovací sítě našeho vlastního stylu v západní části země také umožňuje každoročně ušetřit desítky milionů kWh elektrické energie za čerpání vody a odstavit z provozu několik čerpacích zařízení, zabránit povodňovým škodám v oblasti dolního toku řek Čerjong a Rjesong a zkrášlit vzhled socialistické země.

 

Zavlažovací kanály jsou monumentální stavbou éry Strany práce, která byla dokončena na základě pokynů velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a dalekosáhlého plánu váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una na velkou proměnu přírody a za jeho energického vedení.

V dubnu čučche 100 (2011) vydal velký generál rozkaz předsedy Státního výboru obrany KLDR k zahájení výstavby zavlažovacích kanálů ve dvou etapách.

Výstavba začala v lednu 2012, kdy všechen lid zahájil vstup do nového století čučche mocným rozdmýcháním plamenů při oddaném provádění pokynů vůdce a boji za obranu politiky strany. Druhá etapa výstavby začala od ledna 2017. Díky úsilí členů úderné brigády věrných vznešenému záměru strany pro lid vznikly pohádkové socialistické vesnice pro obyvatele ze zaplaveného území a v blízkých horách a pláních byly vysazeny dobré druhy stromů a květin, aby dodaly krásu okolí kanálů.

Dokončení výstavby zavlažovacích kanálů v provincii Jižní Hwanghe opět jasně osvědčilo pravdu, že pokud existuje vedení velké strany a nevyčerpatelná síla lidu, který pod praporem soběstačnosti otevírá širokou cestu skoku vpřed, není na světě nic nemožné.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp