Skip to content

Ušlechtilá morálka v prevenci COVID-19: 0 nakažených na severu, 7 313 na jihu Koreje

Pchjongjang, 9. března čučche 109 (2020) (KCNA) – Při práci na prevenci onemocnění COVID-19, které způsobilo celosvětový chaos a pohromu, náš lid plně prokazuje ušlechtilou morálku vzájemné pomoci a spolupráce.

Pracovníci stranických a mocenských orgánů a organizacích pracujících, včetně provincie Severní Hamgjong, města Nampcho a provincie Severní Pchjongan, dobrovolně nabídli lidem v karanténě jídlo, potraviny a oblečení. Zejména výbory strany v obvodech Čchollima a Kangso města Nampcho zaslaly výživné potraviny, každodenní potřeby a narozeninové dárky osobám v karanténě.

 

Takové ušlechtilé rysy projevují také funkcionáři strany, administrativních oddělení a prokuratury v provincii Čagang, kteří se seznamují se zdravím lidu a podnikají každou hodinou potřebná lékařská opatření a s pocitem blízkých příbuzných se starají o životy osob v karanténě.

V jižní Koreji bylo 9. března v 16 hodin hlášeno 7 313 nakažených novým koronavirem a 50 zesnulých. To bylo o 179 nakažených více než v půlnoci. 120 zemí a regionů zakázalo vstup návštěvníkům z jižní Koreje.

 






 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes (Čosonui onul), https://dprktoday.com