Skip to content

Socialistická Korea přivítala příchod nového roku čučche 109 (2020)

Pchjongjang, 1. ledna čučche 109 (2020) (KCNA) – V Pchjongjangu se 31. prosince 2019 uskutečnilo představení k oslavě nadějného nového roku čučche 109 (2020).

Pracující lid, mládež a studenti obsadili Kim Ir Senovo náměstí, nádherně ozdobené zvláštním osvětlením a třpytivou scénou.

Umělci ze slavných uměleckých souborů, jako je umělecká skupina Mansude a Národní lidová umělecká skupina, a učitelé a žáci z oboru umělecké výchovy v Pchjongjangu uvedli na pódium pestrá čísla včetně sólového zpěvu a smíšeného sboru, aby nádherně ozdobili poslední noc starého roku.

Interpreti opěvovali nesmrtelné zásluhy váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una, který vykonal nezměrné úsilí a odhodlání a dosáhl epochálních zázraků a změn, které budou věčně zaznamenány v dějinách korejského národa.

 

Byly odpáleny ohňostroje, aby významně oslavily poslední noc starého roku a pozdravily nový rok 2020. Uprostřed fantastického zobrazení ohňostrojů představily drony slavnostní nápisy na obloze nad náměstím.

Pchjongjangský festival ledových soch – 2020 byl 31. prosince zahájen na Kim Ir Senově náměstí.

V místě konání je vidět více než 70 ledových soch vytvořených desítkami jednotek, včetně Státní komise pro vědu a techniku, Ministerstva pošt a telekomunikací, Uměleckého studia Korejské lidové armády a Lidového výboru obvodu Mangjongde a mládeže a studentů.

Mezi sochami jsou ty, které zobrazují místa narození velkých vůdců v Mangjongde a Pektusanském tajném táboře, město Samdžijon, okres Jangdok, naše státní symboly – borovici, sokola stěhovavého, psa pchungsan, magnólii atd.

 
































Pracující lid, sloužící mužstvo, mládež a studenti po celé zemi vzdali hold sochám velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a mozaikám s jejich slunečně usměvavými portréty po celé zemi u příležitosti nového roku.

Novoroční koncert školáků na počest roku čučche 109 (2020) „Padající novoroční sněhové vločky s požehnáním Pektusanu“ se konal 1. ledna v Paláci školáků Mangjongde.

Na jevišti koncertu, který začal písní „Přejeme otci maršálovi šťastný nový rok“, se umělci, vyjadřující city školáků z celé země, klaněli na počest nového roku váženému otci maršálovi Kim Čong Unovi.

U příležitosti nového roku čučche 109 (2020) byla vydána nová poštovní známka. Je na ní napsáno “čučche 109 (2020)“ a „šťastný nový rok“ a zobrazeni jezdci na koni Mallima s praporem, na kterém jsou vytištěna slova „samostatnost“, a Vědecko-technický komplex.

 





















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp