Skip to content

Rodný otec vojáků

Pchjongjang, 28. prosince čučche 108 (2019) (Nenara) – Před 8 lety byl 30. prosince vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un jmenován vrchním velitelem ozbrojených sil Korejské lidově demokratické republiky. Při této příležitosti je korejský lid naplněn pocity nekonečné úcty k váženému soudruhu nejvyššímu vůdci, který s plamennou láskou k vojákům vřele pečuje o jejich životy a plně odpovídá za jejich osud.

Nevěřím v děla, rakety ani jiné moderní zbraně, ale v naše milované vojáky, pro které existují jak důstojníci, tak vrchní velitel – tak uvažuje.

Pro něho jsou vojáci jeho milovaní synové a dcery, kteří s ním sdílejí stejnou krev, a vzácní vojáci vrchního velitele. Proto navštěvuje vojáky na všech místech služby, navzdory dlouhým a obtížným cestám.

Soudruh Kim Čong Un se stíhacími piloty na hoře Pektusan, duben 2015

 

V březnu čučche 101 (2012), když se na Korejském poloostrově vyvinula výbušná situace, bez váhání navštívil Pchanmundžom, frontovou linii, která je nejintenzivnější konfrontační zónou mezi severní a jižní Koreou. V srpnu téhož roku na malé dřevěné lodi s výkonem 27 koňských sil provedl inspekční plavbu do obranného oddílu na ostrově ležícím v nebezpečné oblasti na nejžhavějším místě na nejjižnějším okraji jihozápadní fronty, navzdory větru a vlnám.

Kdykoli navštěvuje jednotky Korejské lidové armády, prohlíží si kasárna, jídelny, sklady potravin a další místa, aby se podrobně seznámil s životními podmínkami vojáků a stavem jejich bojové připravenosti a výcviku. Laskavě se ptá vojáků na jejich rodná místa a práci jejich rodičů a věnuje velkou pozornost jejich vojenské službě.

 

Soudruh Kim Čong Un mezi sloužícím mužstvem Korejské lidové armády, květen 2013

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce si také prohlédl základnu Kkačchilbong, která se nachází na vysoké a příkré hoře Osong. Tam vojáky vřele povzbudil a požádal je, aby měli vždy na paměti, že za touto horou je cesta do vlasti, kde žijí jejich milovaní rodiče, bratři a sestry. Když navštívil jednu ženskou pobřežní dělostřeleckou baterii, sledoval umělecké vystoupení vojákyň a nechal se na paměť vyfotografovat s každou z nich samostatně.

Pro vojáky je připraven dokonce česat hvězdy z oblohy. Když navštívil jednu rybí farmu vojenské jednotky lidové armády, byl velmi šťasten z pohledu na zmražené ryby vyskládané až ke stropu a nechal se vyfotografovat s horou ryb určených pro vojáky.

Díky jeho láskyplné péči žijí vojáci věčný život i po své smrti. Když v polovině října čučche 102 (2013) dostal vážený soudruh nejvyšší vůdce zprávu, že někteří velící důstojníci a námořníci námořních sil Korejské lidové armády byli během bojové mise zabiti, nařídil najít ostatky mrtvých a pohřbít je se všemi vyznamenáními. Později, když navštívil hroby padlých námořníků, poznamenal, že každý hrob musí mít  svého vlastníka a on sám se stane vlastníkem jejich hrobů.

Láska a důvěra vrchního velitele jsou úrodnou půdou a zdrojem síly Korejské lidové armády, která představuje neporazitelně silnou revoluční armádu, připravenou zničit jednou ranou jakéhokoli nepřítele.

 

Soudruh Kim Čong Un kontroluje jednotku Korejské lidové armády bránící ostrov Wolne, září 2013

 

Soudruh Kim Čong Un kontroluje jednotku námořnictva Korejské lidové armády, červen 2014

 

Soudruh Kim Čong Un vede bojový výcvik stíhacích pilotů vzdušných a protivzdušných sil Korejské lidové armády, říjen 2014

 

Soudruh Kim Čong Un blahopřeje nadzvukovým pilotkám, červen 2015

 

Soudruh Kim Čong Un vydává historický rozkaz ke zkoušce vodíkové bomby, leden 2016

 

Soudruh Kim Čong Un vede jaderné vyzbrojení – s vodíkovou bombou, březen 2016

 

Soudruh Kim Čong Un dohlíží na střelbu balistické rakety ze strategické ponorky, duben 2016

 

Soudruh Kim Čong Un vede zkušební střelbu strategické balistické rakety středního doletu “Hwasong-10”, červen 2016

 

Soudruh Kim Čong Un přehlíží námořnictvo, vzdušné a protivzdušné síly a elitní frontové dělostřelecké jednotky, duben 2017 

 

Soudruh Kim Čong Un na kontrole ženské roty vojenské jednotky 5492 Korejské lidové armády, listopad 2019

 

Fotografie Korejská ústřední tisková agentura (KCNA), http://www.kcna.kp
a Vydavatelství cizojazyčné literatury, Pchjongjang, http://www.korean-books.com.kp