Skip to content

Pochod dělnické třídy navštívil rodiště soudruha KIM ČONG ILA

Samdžijon, 27. prosince čučche 108 (2019) (KCNA) – Dělnická třída a funkcionáři odborových svazů, kteří se účastní pochodu po místech revoluční a bojové slávy v oblasti hory Pektu (Pektusan), 27. prosince navštívili rodiště soudruha Kim Čong Ila v Pektusanském tajném táboře.

Účastníci pochodu položili květiny před mozaiku zobrazující vynikající velikány a poklonili se jim. Navštívili srub velitelství v údolí říčky Sobek (Sobeksu) a vryli si do srdcí nesmrtelné zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, který od 2. poloviny 30. let toto místo učinil tato místo ohniskem korejské revoluce a vedl tvrdý protijaponský národně osvobozenecký zápas.

 

Prohlédli si historické památky zachované v rodišti soudruha Kim Čong Ila v Pektusanském tajném táboře, kde velký vůdce soudruh Kim Čong Il vyrostl v revolucionáře. Zhlédli také žulový pomník s ódou velkého vůdce k narozeninám velkého generála, studánku používanou hrdinkou protijaponské války soudružkou Kim Čong Suk a stromy s revolučními hesly, která osobně napsala.

V tento den uspořádali účastníci pochodu soutěž ve sborovém zpěvu revolučních písní.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp