Skip to content

Pieseň “Pôjdeme na horu Pektu” sa rozlieha Kóreou

Pchjongjang, 13. decembra čučche 108 (2019) (KCNA) – V Kórei sa stala populárnou pieseň Pôjdeme na horu Pektu. Hoci sú to už štyri roky odkedy bola v roku čučche 104 (2015) zložená táto pieseň, stále nadchýna srdcia kórejského ľudu.

Ako je vidieť z jej slov, je pevnou vierou a vôľou kórejského ľudu, aby získal bojového ducha, ktorý prejavili protijaponskí revoluční predchodcovia, a neustále pokračoval v rozvíjaní revolúcie.

Keďže stelesňuje horlivú túžbu kórejského ľudu, je táto pieseň veľmi obľúbená nielen medzi návštevníkmi revolučných bojových miest v oblasti hory Pektu, ktorí kráčajú kľukatými cestami po stopách revolučných bojov, ale aj medzi všetkými ostatnými občanmi KĽDR z rôznych spoločenských skupín.  Ľudia v KĽDR navštevujú horu Pektu v lete i v zime, vo svojich snoch, v mladosti i v posledných rokoch života.

Študent Univerzity Kim Ir Sena Čong Jong Nam pre KCNA povedal:
“Hora Pektu je vynikajúcou školou ideologického vzdelávania a duchovnej kultúry, ktorá inšpiruje našu mládež a vnáša do nej revolučného ducha padlých bojovníkov. Revolučný pochod, ktorý sa začal na hore Pektu, pokračuje dodnes. Vystúpim na horu Pektu desaťkrát i stokrát a pozdvihnem svojho bojového ducha!”

Pracovník Pchjongjanského trolejbusového závodu súdruh Paek Čchol Rjong poznamenal, že prekonanie prudkého vetra hory Pektu vážne preverilo jeho myšlienky a ducha a s duchom hory Pektu bude stáť v prednej línii boja za dosiahnutie veľkej revolučnej veci čučche.




 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp