Skip to content

Mezinárodní elektronický seminář k 25 letům díla “Socialismus je věda”

Stockholm, 1. listopadu čučche 108 (2019) – 1. listopadu před 25 lety bylo v novinách Rodong sinmun (Noviny práce) vydáno monumentální dílo soudruha Kim Čong Ila “Socialismus je věda”.

V této práci objasňuje Kim Čong Il základy, na kterých spočívá korejský socialismus, a analyzuje příčiny selhání jiných socialistických států. Práce zdůrazňuje perspektivu zaměřenou na člověka, která je zásadní pro myšlenku čučche, kde základem jsou sociální a tvůrčí schopnosti člověka. Práce také zdůrazňuje význam ideologické jednoty, kolektivního úsilí a silného vztahu mezi vedením strany a lidem. Ve své práci soudruh Kim Čong Il odsuzuje ty, kdo pokřivili a zneužili socialismus pro své vlastní zájmy, a tím jej materiálně i ideologicky poškodili.
 

 

U příležitosti 25. výročí vydání této publikace uspořádala Švédská studijní skupina myšlenky čučche evropský elektronický seminář společně se zástupci Korejského svazu společenských vědců, kteří jsou na návštěvě Švédska. Elektronický seminář je také součástí oslav 10. výročí Švédské studijní skupiny myšlenky čučche.

Stati v elektronickém semináři publikovali představitelé studijních skupin myšlenky čučche a organizací přátelství s lidovou Koreou ze Švédska, Finska, Dánska, Velké Británie, Španělska, Itálie, Švýcarska, Německa, Rakouska, Česka, Rumunska, Bulharska, Ukrajiny a Ruska. Všechny příspěvky v angličtině jsou zveřejněny zde: https://svenskajuchegruppen.wordpress.com/nyheter/ (Seznam příspěvků se zobrazí po najetí myší na záložku “2019: NORTH EUROPEAN JUCHE SEMINAR” v horní nabídce.)

Příspěvek za Společnost česko-korejského přátelství Pektusan a Českou skupinu pro studium a uskutečnění myšlenky čučche byl již zveřejněn na našich internetových stránkách zde.

Práci velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila “Socialismus je věda” naleznete anglicky zde: http://www.korea-dpr.info/lib/106.pdf