Skip to content

Úspěchy korejských sportovců na 7. světových vojenských hrách

Pchjongjang, 27. října čučche 108 (2019) (KCNA) – Sportovci Korejské lidově demokratické republiky uspěli na 7. světových vojenských hrách.

Ve překážkovém běhu mužů na 500 metrů obsadili korejští sportovci 1. místo. Pak Un Sim porazila všechny své soupeřky a zvítězila v kategorii 75 kg ženského boxu.

Kim Čin Son a Pang Čchol Mi vyhrály 2. místo v kategoriích 69 kg a 51 kg ženského boxu a ženský tým KLDR skončil na 2. místě v palbě na 25 m z vojenské rychlopalné pistole.

Čche Hje Song a Ri Ok Bjol skončily na 3. místě v kategoriích 60 kg a 57 kg ženského boxu a Kim Mi Re obsadila 3. místo v ženském skoku do vody z 10 metrů.

V mužské čtyřhře stolního tenisu vyhráli bronzové medaile Kim Hjong Džin a Ham Ju Song a v ženské čtyřhře stolního tenise získaly bronzové medaile Čcha Hjo Sim a Kim Nam He.

 

Závěr 7. vojenských her v čínském Wu-chanu, foto Tisková agentura Nová Čína (Sin-chua), http://www.xinhuanet.com

 

Zápasnice Jon Čo Hwa získala 22. října zlatou medaili v zápase žen v kategorii do 53 kg. Zápasnice Čong Mjong Suk a Kim Su Džong se umístily na 3. místě v ženských kategoriích do 57 kg a 50 kg.

Volejbalistky KLDR získaly bronzovou medaili v ženské odbíjené.

23. října vyhráli 1. místo Ri Se Ung a Mun Hjon Gjong v řecko-římském zápase v kategoriích 60 a 62 kg. Současně Ham Ju Song a Čcha Hjo Sim získali bronzové medaile ve stolním tenisu ve smíšeném páru a bronzové medaile získaly rovněž týmy mužské umělecké gymnastiky a ženské lukostřelby.

Ženský fotbalový tým KLDR porazil na 7. světových vojenských hrách jihokorejský tým 2:0.

Ženský fotbal zahrnoval týmy z osmi zemí a regionů včetně Číny a Německa, které byly rozděleny do dvou skupin. Tým KLDR obsadil 1. místo ve skupině a postoupil do semifinále.

Semifinále mezi týmem KLDR a týmem jižní Koreje se uskutečnilo 24. října.

Fotbalistka KLDR Kim Jun Mi vstřelila první gól přibližně v 29. minutě a Ri He Jon druhý gól přibližně v 39. minutě. Tým KLDR tak postoupil do finále.

Fotbalistky KLDR obsadily 1. místo na 7. světových vojenských hrách. 26. října proběhlo finále mezi korejským a čínským týmem. Tým KLDR porazil svého čínského soupeře 2: 1.

Sportovkyně KLDR získaly získaly  zlaté medaile v potápěčských soutěžích na 7. světových vojenských hrách. 26. října se Kim Mi Hwa a Kim Mi Re umístily na 1. místě v ženském synchronizovaném skoku do vody z 10 metrů.

Ri Sung Džin vyhrál stříbrnou medaili v boxu v kategorii mužů 52 kg a Kim Čchol stříbrnou medaili v mužské sportovní gymnastice na koni a Kim Song I stříbro v ženském zápise jednotlivců ve stolním tenise.

Ri Se Gwang obsadil 3. místo v mužské sportovní gymnastice na koni a Čche Čchol Man a Kim Čang Rjong obsadili 3. místo v boxu mužů o hmotnosti 60 kg a 49 kg.

 

Skokanka do vody Kim Mi Re, foto časopis “Korea” (“Čoson”), http://www.korean-books.com.kp

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp