Skip to content

Oslavy 66. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce

Pchjongjang, 27. července čučche 108 (2019) (KCNA) – 66. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce bylo oslaveno na různých místech.

Masy navštívily Palác slunce Kumsusan, nejvyšší svatyni čučche, kde leží ve své životní podobě velký vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il, a poklonily se portrétům slunečně usměvavých velkých vůdců. Pracující lid, studenti, žáci a vojáci navštívili bronzové sochy velkého vůdce a velkého generála v různých částech země a vzdali jim úctu.

 

Sloužící mužstvo, pracující lid, mládež a studenti navštívili bronzové sochy, hřbitovy revolucionářů a vlastenců a pomníky padlým mučedníkům na různých místech a vyjádřili úctu obráncům vlasti těch velkých let.

V Den vítězství se v centru a provinciích konala různá slavnostní vystoupení, mezi nimi Státního zasloužilého sboru a Umělecké skupiny Mansude.  Ve městě Hedžu pořádali váleční veteráni amatérské představení válečných písní.

Na různých místech se konala setkání mládeže a studentů a členů odborů s válečnými veterány.

Mládež a studenti pořádali na mnoha místech země taneční oslavy.

 

 

Vedoucí funkcionáři strany a vlády, předseda spřátelené strany, funkcionáři ministerstev a národních institucí navštívili historické místo Vlastenecké osvobozenecké války, kam umístil velký vůdce soudruh Kim Ir Sen vrchní velení v období od ledna čučche 40 (1951) do července čučche 42 (1953) a vedl válku k vítězství, zničil imperialistické agresivní síly a bránil osud země a národa.

Za účasti vedoucích představitelů strany, vlády a ozbrojených sil byly položeny věnce na hřbitov revolučních mučedníků na hoře Tesong, na hřbitov vlasteneckých mučedníků v Sinmi-ri a na hřbitov mučedníků Vlastenecké osvobozenecké války, před sochy a na hřbitovy, k památníkům padlých vojáků Korejské lidové armády a na hroby mučedníků v různých částech země. Věnce byly položeny také na hřbitov mučedníků Čínských lidových dobrovolníků.

 
























 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp