Skip to content

Dopis soudruhu KIM ČONG UNOVI k Měsíci solidarity s bojem proti imperialismu

Vážený soudruh

Kim Čong Un

předseda Korejské strany práce

předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky

vrchní velitel ozbrojených sil KLDR

 

Vážený soudruhu Kim Čong Une,

Společnost česko-korejského přátelství – Pektusan Vám zasílá pozdravný dopis k probíhajícímu „Měsíci solidarity s bojem proti imperialismu“.

Politika imperialistické nadvlády zintenzívněla zvláště po rozpadu SSSR a sociálněekonomických změnách v zemích východní Evropy. Západní globalizace ekonomiky s USA v čele se stává nástrojem nadvlády mezinárodního kapitálu nad lidmi a národy. Dopad neoliberální politiky ostře pocítily mnohé části světa. Světová bezpečnost je stále ohrožována. Narůstají konflikty, prohlubují se rozdíly mezi rozvojovými a rozvinutými zeměmi, mezi chudými a bohatými. Nezaměstnanost roste do alarmující míry, náboženský extremismus je na vzestupu, imperialismus se stává stále agresivnějším. USA se chovají jako světový četník a zasahují do vnitřních záležitostí jiných zemí, přičemž OSN stále zlehčuje závažnost těchto problémů a stává se tak kamufláží americké zahraniční politiky.

Tomuto imperialistickému tlaku se staví na odpor pokrokové a mírové síly ve světě a jejich síla roste. Nejpřednějším oddílem protiimperialistických, pokrokových a mírových sil na celém světě, majákem protiimperialistického boje, je Korejská lidově demokratická republika pod Vaším moudrým a zásadovým vedením. Vaše země je nejpřednějším budovatelem světa zítřka – světa pokroku, míru a socialismu. 

 

Vážený soudruhu Kim Čong Une, děkujeme Vám osobně i všemu lidu Korejské lidové republiky za úspěchy v boji proti imperialismu a přejeme další velké úspěchy v tomto boji.

 

            Společnost česko-korejského přátelství Pektusan

V Praze dne 16. 7. 2019