Skip to content

Si Ťin-pching a jeho manželka sledovali představení uměleckého souboru KLDR

 

Peking, 28. ledna 2019 (Sin-chua) – Dne 27. ledna se generální tajemník ÚV KS Číny, čínský prezident Si Ťin-pching (Xi Jinping) a jeho manželka Pcheng Li-jüan (Peng Liyuan) v Pekingu setkali s uměleckým přátelským souborem Korejské lidově demokratické republiky pod vedením člena politbyra Korejské strany práce, místopředsedy Ústředního výboru a vedoucího mezinárodního oddělení strany Ri Su Jonga.

Prezident Si Ťin-pching a manželka Pcheng Li-jüan uvítali tuto návštěvu uměleckého přátelského souboru KLDR do Číny. Prezident Si poukázal na to, že tato návštěva je nejen důležitou kulturní výměnou pro uskutečnění důležitého konsenzu mezi Čínou a KLDR, je také významnou akcí pro oslavu 70. výročí založení diplomatických vztahů mezi Čínou a KLDR. Věří, že návštěva a představení souboru v Číně bude skutečným úspěchem a zlepší přátelské vazby obou národů.

Prezident Si Ťin-pching dodal, že se od roku 2018 čtyřikrát setkal s předsedou Kim Čong Unem a obě hlavy států dosáhly důležitého konsenzu ohledně rozvoje vztahů mezi oběma stranami i oběma zeměmi v novém období. Letos se připomíná 70. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Čínou a KLDR. Čína je ochotna spolupracovat s KLDR, aby se uskutečnil důležitý konsensus obou stran, tímto způsobem aby lépe sloužily oběma národům a pozitivně přispěly k regionálnímu a světovému míru, stabilitě, rozvoji a prosperitě.

 

 

Tisková agentura Nová Čína (Sin-chua), http://www.xinhuanet.comhttp://czech.cri.cn