Skip to content

Prudká podzimní výsadba stromů

Pchjongjang, 22. listopadu čučche 107 (2018) (KCNA) – V KLDR probíhá prudká podzimní výsadba stromů. Funkcionáři a pracující zasadili desítky milionů stromů ve více než 10 000 čongbo (1 čongbo = 0,992 ha, pozn. překl.) oblastí po celé zemi od počátku letošní podzimní výsadby.

Funkcionáři a pracující obyvatelé provincie Čagang zasadili 1,3krát více stromů než v minulém roce. Výsadba stromů byla dokončena deset dní před plánovaným termínem ve městech Huičchon a Manpcho a okresech  Čončchon, Songgan, Čanggang a Čunggang.

Pracující provincie Jižní Hwanghe vysadili modříny japonské (Larix lepolepis), ampáky Danielovy (Evodia daniellii) a další stromy na více než 440 čongbo plochy.

Pracující okresů Unrjul, Čangjon a Ongdžin realizovali své plány výsadby stromů na 162, 129 a 104 procent a provádějí sběr semen a výkopové práce pro výsadbu stromů v příštím roce. Pracující provincie Severní Hwanghe zasadili více než 9,7 milionu stromů na principu výsadby vhodných stromů ve vhodné půdě. Stromy vhodných druhů byly vysázeny na desítkách čongbo v okresech Koksan, Pongsan a Čunghwa.

Provincie Severní Pchjongan, Severní Hamgjong a Rjanggang zaznamenávají větší úspěchy při sázení stromů prostřednictvím masového hnutí.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp