Skip to content

Súdruh Pak Pong Ču skontroloval poľnohospodárske podniky

Pchjongjang, 25. augusta čučche 107 (2018) (KCNA) – Súdruh Pak Pong Ču, člen predsedníctva Politického byra Ústredného výboru Kórejskej strany práce, podpredseda komisie pre štátne záležitosti KĽDR a premiér kabinetu, navštívil poľnohospodárske družstvo Kullodža v okrese Sinčchon, poľnohospodárske družstvo Čchimčchon v okrese Hwangdžu, poľnohospodárske družstvo Unha v okrese Ončchon a ďalšie družstvá a jednotky poľnohospodárskeho vedeckého výskumu v provinciách Južné a Severné Hwanghe a v meste Nampo.

Prechádzajúc poľnohospodárskymi podnikmi, stavbami a výskumnými pozemkami, sa súdruh Pak Pong Ču dozvedel o škodách spôsobených prírodnou katastrofou a o raste plodín, zdôrazňujúc potrebu aktívneho zavádzania metódy vedeckého poľnohospodárstva, zvyšovania úrovne kvality stavebných projektov a zintenzívnenia výskumu odolnosti ryže.

Konzultačné stretnutia, ktoré sa uskutočnili na týchto miestach, zhodnotili úspechy a nedostatky pri plnení cieľov päťročnej stratégie národného hospodárskeho rozvoja, prerokovali okamžité a dlhodobé plány a opatrenia pre vykonávanie politiky Strany v oblasti poľnohospodárstva.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp