Skip to content

Anekdoty zo života Kim Čong Ila: 42 a hora Pektu

Hora Pektu sa nachádza na 42 stupňoch severnej zemepisnej šírky.
Súdruh Kim Čong Il sa narodil v roku 1942.
Existuje príliš veľa významných skutočností spojených s horou na to, aby išlo o náhodu.

Už oddávna je trvalo zasnežená hora, ktorá je s výškou 2 750 metrov najvyššou horou v Kórei, považovaná za posvätnú horu kórejského národa. V čase narodenia súdruha Kim Čong Ila bolo v horách umiestnené veliteľstvo Kórejskej ľudovej revolučnej armády pod velením súdruha Kim Ir Sena, ktoré viedlo ozbrojený boj za oslobodenie Kórey spod japonskej vojenskej okupácie (1905-1945).

Pre Kim Čong Ila, keď vyrastal, boli výstrely protijaponskej vojny jeho uspávankou. Prvým obrazom, ktorý videl, bola jeho matka vo vojenskej uniforme, a jeho kamaráti boli bojom zocelení partizáni. Robustná hora Pektu bola preňho jeho záhradou.

Hovorí sa, že človek sa podobá rodnému miestu; je pravda, že súdruh Kim Čong Il sa podobal na horu Pektu. Hora fascinuje ľudí jej majestátnym vzhľadom – obrovské jazero na vrchole a reťaz vysokých štítov – a jej tajomné prírodné úkazy, ktoré symbolizujú črty a povahu súdruha Kim Čong Ila, ktorý má ďalekosiahle ambície, výnimočnú múdrosť, pevnú odvahu, silnú vôľu, veľkú šľachetnosť a dokonalú schopnosť vodcovstva.