Skip to content

Anekdoty zo života Kim Čong Ila: Zasnežené auto prichádza na front

24. decembra 2000 bol súdruh Kim Čong Il skontrolovať rotu Kórejskej ľudovej armády, ktorá sa nachádzala na najodľahlejšom mieste prvej línie.

Keď sa dozvedeli o jeho príchode, vojaci nemohli uveriť vlastným ušiam, pretože počas predošlej noci napadlo 300 mm snehu, takže boli zasypané všetky prístupové cesty. Pri pohľade na rozveselených vojakov súdruh Kim Čong Il povedal, že ich prišiel pozrieť, pretože bránia prednú líniu.

Vojaci boli zvedaví, ako sa mu tam podarilo dostať po drsných, zasnežených horských cestách. Zistili to až po tom, čo odišiel, keď si vypočuli od funkcionára nasledujúci príbeh:
Pred svojou návštevou súdruh Kim Čong Il prehliadol elektráreň, ktorú rota postavila. Bolo to pred úsvitom a krajina bola pokrytá snehom. Dôstojníci jednotky videli, ako sa blíži auto a žiaria z neho dva svetelné lúče. Okrem očisteného čelného skla to bola len kopa snehu. K ich prekvapeniu z auta vystúpil súdruh Kim Čong Il.

Funkcionár tiež porozprával vojakom, čo súdruh Kim Čong Il povedal:  “Na konci roka som veľmi zaneprázdnený. O jednej hodine som šiel do postele, ale o štvrtej som vstal a vyrazil som na túto pozíciu mysliac na to, že vojaci na prednej línii prahnú túžbou po mne. Aj keď bola vonku tma a cesta bola pokrytá snehom, bol som šťastný pri pomyslení na to, že uvidím vojakov v základni.”