Skip to content

Kim Čong Un vedl soutěž ve střelbě sil KLA pro zvláštní operace

 

Pchjongjang, 26. srpna čučche 106 (2017) (KCNA) – Ke dni 57. výročí zahájení songunského vedení velkého vůdce Kim Čong Ila se uskutečnila soutěž v zasahování cílů sil pro zvláštní operace Korejské lidové armády (KLA).

Nejvyšší velitel Korejské lidové armády drahý vůdce vážený soudruh Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce a předseda Komise pro státní záležitosti KLDR, vedl soutěž pro napadení cíle.

Pozdravili ho vicemaršál KLA soudruh Ri Mjong Su, náčelník generálního štábu KLA, armádní generál soudruh Ri Jong Gil, první místopředseda generálního štábu KLA a ředitel generálního operačního byra, armádní generálplukovník Pak Čong Čchon, ředitel dělostřeleckého byra KLA, a další velící důstojníci KLA na výcvikové ploše.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší velitel vyslechl na pozorovacím stanovišti zprávu o programu soutěže pro zasahování nepřátelských cílů a vydal rozkaz k zahájení soutěže poté, co si obešel síly pro zvláštní operace, které zaujaly útočné pozice.

Letouny, které obdržely bojový rozkaz, neustále zasahovaly nepřátelské cíle.

Vícenásobné odpalovače raket různých kalibrů a samopalné houfnice vystřelily salvy.

Plány zasáhly ostrovy simulující ostrovy Pekrjong a Velký Jonphjong.

 

 

Začal boj sil pro zvláštní operace k zabrání ostrovů nepřítele. Bojovníci zlikvidovali zoufalého nepřítele různými bojovými metodami. Takové nepřátelské cíle jako velitelství loutkové 6. námořní brigády a ústředí jednotky pro obranu ostrova Jonphjong, které se nachází na ostrově Pekrjong a Velký Jonphjong, byly v jediném okamžiku zahaleny plameny a křik “hurá” rozhoupal nebe a zemi.

Nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un vyjádřil velkou spokojenost s úspěšnou soutěží o zasažení cílů. Poznamenal, že KLA by se měla pevně řídit ideologickými a morálními vlastnostmi, které jsou charakteristické pro naše revoluční ozbrojené síly, které nemůže mít žádná armáda jiné země, a měla by nemilosrdně vymýtit nepřítele jedině zbraněmi a okupovat Soul a jižní polovinu Koreje.

Zdůraznil, že je třeba pozitivně povzbudit důstojníky a mužstvo v boji za dosažení cílů KLA v budování armády.

 
























 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

(zkráceno)