Skip to content

Výročie zahájenia straníckej práce súdruha Kim Čong Ila

Pchjongjang, 19. júna čučche 106 (2017) (KCNA) – Vojsko a ľud KĽDR významne oslávili 53. výročie začatia straníckej práce vodcu Kim Čong Ila na ústrednom výbore Kórejskej strany práce. Počas tohoto sviatku vojsko a ľud zo všetkých oblastí pôsobnosti, vrátane školopovinných detí a mládeže navštívili sochy prezidenta Kim Ir Sena a vodcu Kim Čong Ila na kopci Mansu a na rôznych miestach, aby im vzdali úctu. Rovnako tak učinili pri ich usmievajúcich sa portrétoch.

V pchjongjanských divadlách sa hrali rôzne predstavenia v podaní ústredných umeleckých organizácií. Národný symfonický orchester usporiadal koncert v divadle Moranbong, v umeleckom divadle Ponghwa sa konalo vystúpenie zložené z básní a piesní pod názvom Príbeh Arirang, vo Veľkom divadle vo východnom Pchjongjangu  sa uskutočnilo predstavenie Večná ozvena v podaní Samčijonskej kapely Umeleckého súboru Mansude a Národný divadelný súbor vystúpil s drámou Padá červený sneh v Národnom divadle.

Pestrofarebné čísla sa konali na scéne Pchjongjanského cirkusu a Magického divadla Národného akrobatického súboru, umelci operného súboru Phibada vystúpili vo Veľkom divadle v Pchjongjangu.

Umelci z provinčných umeleckých súborov urobili predstavenia vo všetkých provinčných divadlách.


Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA)www.kcna.kp