Skip to content

24. výročie zvolenia Veľkého súdruha Kim Čong Ila do funkcie predsedu Výboru štátnej obrany

mm00250632Vážený súdruh Kim Čong Un

predseda Kórejskej strany práce

predseda Výboru štátnych vecí

vrchný veliteľ Kórejskej ľudovej armády

Pchjongjang

 

Vážený súdruh Kim Čong Un,

 

dňa 9. apríla tohto roku si pripomenieme 24. výročie zvolenia Veľkého súdruha Kim Čong Ila do funkcie predsedu Výboru štátnej obrany.

Bolo to v neľahkom období, po rozpade Sovietskeho zväzu, kedy na svete dočasne nastala nadvláda amerického imperializmu a Kórejská ľudovodemokratická republika  mu odolala ako jedna z mála krajín.

Odolala hlavne vďaka tomu, že súdruh Kim Čong Il v ťažkých časoch viedol krajinu podľa princípov politiky songun, ktorá stavia armádu na prvé miesto. Kórejský ľud na čele s ľudovou armádou pod vedením súdruha Kim Čong Ila dokázal zachovať v KĽDR socialistický spôsob života.

Zároveň by sme Vám, drahý súdruh Kim Čong Un, chceli čo najsrdečnejšie zablahoželať k 5. výročiu zvolenia do funkcie Prvého tajomníka Kórejskej strany práce, ktoré si pripomenieme 11. apríla.

Počas uplynulých piatich rokoch Vašej funkcie Prvého tajomníka respektíve Predsedu KSP zaznamenala KĽDR krásne úspechy v oblasti posilňovania obrany, jadrového výskumu, vedy, techniky či športu.

Prajme Vám v tejto aj v ďalších funkciách mnoho ďalších úspechov a veríme, že budete viesť Vašu krásnu krajinu naďalej po ceste revolúcie, k definitívnemu víťazstvu socializmu.

 

Praha, 5. apríla čučche 106 (2017)

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan