Skip to content

Česko-korejské přátelství k novoročnímu projevu Kim Čong Una

ph1-0Vážený soudruh

KIM ČONG UN

Předseda Korejské strany práce

Předseda Výboru státních věcí

Vrchní velitel Korejské lidové armády

Vážený soudruhu KIM ČONG UNE,

Váš Novoroční projev jsme nejen četli, ale dá se říci, že doslova studovali. To proto, že je to projev státníka, člověka, který ví, o čem mluví a je všem srozumitelný. Jde o projev plný nejen emocí, ocenění lidu KLDR, plný revolučních myšlenek čučche, které v něm určují linii dalšího budování socialistické společnosti ve Vaší drahé zemi. Je to projev, který nejen bilancuje minulost, ale současně velice starostlivě se zamýšlí nad budoucnosti nové socialistické společnosti. Každý se v něm najde. Ať jde o příslušníky Lidové armády, členy KSP, vědce, studenty, žáky ve školách, dělníky, zemědělce, najdou se tam příslušníci jednotlivých odvětví národního hospodářství apod.

Velice systematicky jsou rozebrány úspěchy, ale i otázky, kterým je třeba věnovat v příštím období velikou pozornost. Jde tedy znovu o zvýraznění záležitostí, které byly tak důsledně a seriózně analyzovány na sedmém sjezdu KSP a na první konferenci předsedů základních organizací KSP.

Blahopřeji Vám, soudruhu předsedo KSP, k tak významnému a dějinnému projevu, který ukazuje cestu i pro jiné země, které budují anebo chtějí budovat socialismus. Čest Vaší činorodé práci.

 

Za společnost Česko-korejského přátelství Pektusan

místopředseda RSDr. Jozef Servista

Praha 6. 1. 2017