Skip to content

Kim Čong Un vedl zkušební odpálení rakety Hwasong-10

Pchjongjang, 23. června čučche 105 (2016) (KCNA) – Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, první předseda Komise národní obrany KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, vedl zkušební střelbu strategické balistické rakety středně dlouhého doletu země-země Hwasong-10.

raketa_01

Na pozorovatelně dal příkaz k provedení zkušební střelby po vyslechnutí zprávy o jejím plánu. Balistická raketa vzlétla ze samohybného odpalovacího zařízení a přesně přistála v cílových vodách 400 km daleko po vzlétnutí do maximální výšky 1413,6 km během plánovaného letu po oběžné dráze.

Testovací střelba byla úspěšně provedena, aniž by byla sebenepatrněji ohrožena bezpečnost okolních zemí.

Vyjadřuje velké uspokojení nad výsledky testů, Kim Čong Un řekl s radostí, že tato šťastná zpráva dodává přesvědčení o jistém vítězství a optimismus armádě a lidu KLDR a že je to velká událost, která pozoruhodně znovu ukázala nepřemožitelnou moc čučche Koreje.

raketa_02

Nejen nepřátelé, ale i celý svět mohou správně posoudit schopnost strategických balistických raket středně dlouhého doletu KLDR jen sledováním jejich letové dráhy, řekl, prohlašuje s přesvědčením: Máme jistou schopnost zaútočit všeobjímajícím a praktickým způsobem na Američany v pacifickém operačním prostoru.

Spolehlivě chráníce bezpečnost země a jejích obyvatel před neustálými hrozbami USA a dalších nepřátelských sil bychom měli mít silné útočné prostředky, představující stálou hrozbu pro nepřítele, řekl a dodal: Je nutné trvale zvyšovat naše schopnosti preventivního jaderného útoku a pokračovat ve studiu a rozvoji různých strategických útočných zbraní.

raketa_03

Při blahopřání k úspěšnému zkušebnímu odpálení strategické balistické rakety středně dlouhého doletu země-země Hwasong-10 se vyfografoval s vojáky obranné vědy zapojenými do zkušební střelby.raketa_04 raketa_05 raketa_06 raketa_07 raketa_08 raketa_09 raketa_10raketa_11

kcna.kp, zkráceno