Skip to content

Vedenie Strany je istou zárukou víťazstva socializmu

juche_posterVodca Kim Čong Il publikoval 3. októbra 1990 prácu s názvom “Kórejské Strana Práce organizuje a vedie všetky víťazstvá nášho ľudu”, kde objasnil myšlienku, že vedenie Strany je istou zárukou víťazstva socializmu, Ďalej sa zaoberal problematikou vývoja Kórejskej Strany Práce (KSP) v revolučnú stranu typu Čučche a objasnil základné spôsoby ako splniť poslanie a povinnosti Strany ako vedúcej politickej sily.

Vedenie strany je istá záruka pre posilnenie revolučnej sily veci socializmu a zvýšenie jej úlohy.

Socialistická výstavba v KĽDR tak mohla stále dosahovať víťazný pokrok napriek všetkým ťažkostiam a problémom. Hlavný kľúč toho bol, že Strane bola daná vrcholná priorita v práci pri posilňovaní sily revolúcie.

Dnes KSP vedie dynamicky vpred budovanie prosperujúceho národa založeného na slávnej jednote armády a ľudu súbežne s budovaním revolučnej sily s ľudovou armádou ako hlavnou silou.

KSP je vedúce sila Songunskej revolúcie, čo sa týka bojového ducha Ľudovej Armády – hlavnej sily revolúcie, ako ducha doby a múdro vedie celú spoločnosť pri učení sa z jej bojových vlastností.

Vedenie Strany je predpokladom dôsledného zachovávania revolučných princípov a pevne ich stelesňuje v celom socialistickom živote.

Poučenie z historickej skúsenosti ukázalo, že ak budú revolučné princípy dodržané vec socializmu bude napredovať napriek ťažkostiam a problémom, ale ak sa od tých princípov opustí, dôjde k degenerácii a skončí sa napolcesty.

 

Yun Chol Hui

Zdroj: Rodong Šinmun

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.