Skip to content

Kim Čong Un zkontroloval Samčijonský kraj

Pchjongjang, 9. prosince čučche 106 (2017) (KCNA) – Vážený soudruh nejvyšší vůdce Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, poskytl terénní pokyny různým jednotkám v Samčijonském kraji.

 

Soudruh vážený nejvyšší vůdce se uctivě poklonil památce velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila před jeho bronzovou sochou v Samčijonském kraji.

První etapou jeho terénního vedení byla přestavěná Studijní síň kimirsenismu-kimčongilimsu v Samčijonském kraji. Poté, co prošel několik částí síně, řekl, že byla nádherně vybudována jako vhodný základ pro vzdělání v monolitické ideologii strany.

Dalším cílem jeho terénního vedení byl přestavěný Samčijonský městský hotel. Podrobně se seznámil s rekonstrukcí, procházeje různými částmi, včetně místnosti, kterou navštívil velký vůdce soudruh Kim Ir Sen v červenci 1979.

 

 

Třetím bodem jeho vedení byl renovovaný Samčijonský městský obchod smíšeným zbožím. Procházeje různými částmi obchodu, navštíveného v červenci 1979 osobně velkým vůdcem, se seznámil s jeho renovací.

Soudruh nejvyšší vůdce si prohlédl nově postavené bytové domy ve městě. Poté poskytl terénní pokyny na nádraží Samčijon – stanice mládeže a Samčijon – břeh jezera, které se blíží dokončení.

 

Kromě toho soudruh nejvyšší vůdce provedl terénní průzkum práce různých sektorů v kraji.

Pohlížeje model, který ukazuje obecný plán pro výstavbu Samčijonského kraje, poskytl důležité pokyny, které poslouží pro zkrášlení kraje.

 

 

Projekt železnice Hjesan – Samčijon se blíží dokončení a ve stavebních projektech se dělají zázračné úspěchy i přes krutou zimu v oblasti Pektu díky dynamickému boji budovatelů 216. divize, uvedl soudruh vážený nejvyšší vůdce. Vyjádřil očekávání a přesvědčení, že všichni budovatelé a obyvatelé kraje, kteří se podílejí na výstavbě Samčijonského kraje, plně splní své čestné poslání a povinnost v úsilí o překrásnou přeměnu kraje, v němž začala revoluce, v ikonický a modelový kraj celé země a nejlepší horské město na světě, jak to zamýšlí strana.

Doprovázeli ho soudruzi Čche Rjong He, člen předsednictva Politického byra ÚV KSP, místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR a místopředseda ÚV KSP, Kim Jong Su, ředitel oddělení ÚV KSP, Čo Jong Won, zástupce ředitele oddělení ÚV KSP, a Ma Won Čchun, ředitel oddělení Komise pro státní záležitosti.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

(zkráceno)