Skip to content

10 let Zubní nemocnice Rjugjong, lékařské základny pro lid

Pchjongjang 25. září čučche 112 (2023) (KCNA) – V malebné oblasti Munsu, známé svým lékařským městem, se nachází zubní Zubní nemocnice Rjugjong, která je našemu lidu široce známa.

Nemocnice s pokročilými a komplexními službami stomatologické péče odráží horoucí lásku váženého soudruha Kim Čong Una, který v zájmu lidu na ničem nešetří.

Vážený soudruh generální tajemník vypracoval plán výstavby moderní odontologické nemocnice a určil její umístění, osobně věnoval pozornost výstavbě a provozu a vyřešil všechny problémy, které vyvstaly, od formování stavebních sil přes poskytnutí materiálů až po zajištění nejnovějších přístrojů pro zubní ošetření a produktů dentální hygieny.

V září čučche 102 (2013) znovu navštívil stavbu, která se nacházela v závěrečné fázi, a řka, že nemocnice byla postavena útulně, vyjádřil velkou spokojenost s celou nemocnicí a osobně ji pojmenoval.

Nemocnice vybudovaná pod vedením velkého otce během 10 let zkvalitňovala lékařskou péči zaváděním supermoderní technologie zubního ošetření a aktivně prováděla lékařské činnosti v různých částech země.

V nemocnici, kde byla provedena elektronizace řízení, byly napsány a zkompilovány desítky knih přispívajících k lékařskému rozvoji a výchově budoucích generací a vzešlo z ní také mnoho nositelů vědeckých titulů a ocenění.

Na každoročních výstavách a besedách získala nemocnice kolektivní a zvláštní ceny a čestné uznání „Příkladná jednotka v oblasti informatizace“.

I dnes se vedoucí pracovníci a zaměstnanci nemocnice aktivně snaží zlepšit zdraví našeho lidu.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp