Skip to content

20 let Pivovaru Tedonggang, moderní základny výroby chlazených nápojů

Pchjongjang 18. června čučche 111 (2022) (KCNA) – Pivovar Tedonggang, vybudovaný jako moderní základna pro výrobu chlazených nápojů díky péči velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, slaví 20. výročí svého založení.

Velký vůdce soudruh Kim Čong Il, který v srpnu čučche 89 (2000) inicioval stavbu továrny specializované na výrobu nejlepší značky piva pro lid, určil umístění továrny a věnoval pozornost stavbě od organizace pracovních sil až po formování technických sil. Také dal tomuto závodu název Pivovar Tedonggang (podle řeky protékající Pchjongjangem, pozn. překl.).

 

 

Velký generál 17. června čučche 91 (2002) osobně navštívil vybudovaný závod a konkrétně upozornil na všechny problémy, které se při provozu závodu objevují. Patří mezi ně problematika rozšiřování výroby piva a různých nápojů z vedlejších produktů, problematika zvyšování úrovně technické kvalifikace techniků a dělníků, zavádění vědecké náročnosti a modernizace provozu závodu.

Vyjádřil spokojenost, že náš lid může pít čerstvé pivo po celý rok, a vyzdvihl úkoly a způsoby, jak zajistit rytmus výroby.

Vážený soudruh Kim Čong Un opakovaně dával cenné pokyny v souvislosti s výrobou závodu a vštěpoval dělníkům a funkcionářům inspirativní sílu, aby dále zlepšovali chuť a kvalitu piva a oslavovali čest závodu, který lid miluje.

Funkcionáři a zaměstnanci Pivovaru Tedonggang vložili veškerý svůj um a energii do výroby chutnějšího piva s jedinečnou příjemnou vůní. Zaměstnanci závodu, kteří se stali vývojáři a výzkumníky, za posledních 20 let vynaložili upřímné úsilí o rozvoj a vylepšení slavného nápoje našeho typu a oslavili dějiny vývoje závodu hrdými úspěchy a zásluhami.

Během těchto let získalo pivo značky Tedonggang “Medaili kvality 15. prosince” a bylo vysoce hodnoceno na různých výstavách úspěchů, vědeckotechnických festivalech a degustacích a všechny výrobní procesy v továrně si vysloužily certifikát bezpečného systému řízení produktů.

Závod dvakrát vyhrál Rudý prapor tří revolucí a dvakrát získal diplom „Vzorný stroj po vzoru soustruhu číslo 26“.

Na mezinárodní výstavě piva v květnu 2019 přilákalo pivo Tedonggang jako jediné vystavené pivo z Asie pozornost mnoha lidí.

17. června se konalo shromáždění k předání blahopřejného dopisu Ústředního výboru Korejské strany práce dělníkům, technikům a funkcionářům Pivovaru Tedonggang.

Blahopřejný dopis přečetl tajemník Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Čon Hjon Čchol.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp