Skip to content

Jihokorejské orgány zahodily šanci zlepšit mezikorejské vztahy

Pchjongjang 11. srpna čučche 110 (2021) (KCNA) – Vedoucí oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce Kim Jong Čchol zveřejnil 11. srpna následující tiskové prohlášení:

Od 10. srpna opět zahájily jihokorejské orgány zběsilá vojenské cvičení, považující náš stát za nepřítele, čímž se odvrátily od šance na obrat, který byl s obtížemi připraven s jednomyslným očekáváním uvnitř i vně země, včetně celého národa, který chce mír a bezpečnost na Korejském poloostrově.
 

 
Zástupkyně vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce Kim Jo Džong 1. srpna na pokyn Ústředního výboru strany zveřejnila tiskové prohlášení s důrazným varováním. V něm připomněla, že vojenská cvičení jižní Koreje a USA se stanou nepříznivou předehrou, která ještě více zatemní budoucnost mezikorejských vztahů, a zdůraznila, že volba ze dvou cest – naděje nebo zoufalství – bude zcela záležet na jihokorejských orgánech.

Jihokorejské orgány dostaly jasnou možnost volby.

Navzdory tomu tentokrát jihokorejské orgány samy odhalily, že mír a důvěra, o nichž hovořily při každé příležitosti, byly jen hrou se slovy.

Nad našimi radami zavíraly oči, zvolily raději spojenectví s vnějšími silami než přátelství s krajany, raději eskalaci napětí než úlevu a raději konfrontaci než zlepšení vztahů.

Jelikož jihokorejské orgány oznámily svou jasnou volbu celému světu ještě před touto příležitostí, budeme muset nyní v souladu s tím učinit odpovídající rozhodnutí.

Jak jsme již objasnili, přinutíme je každou minutu pociťovat, jak nebezpečnou volbu učinili, jaké nebezpečné bezpečnostní krizi čelí v důsledku nesprávné volby.

Je nutné nechat je jasně pochopit, jaký výsledek jejich chování přinese. Zahodili šanci zlepšit mezikorejské vztahy a na naši dobrou vůli reagovali nepřátelským jednáním.

Je zřejmé, že vzhledem k tomu, že jižní Korea a USA se jako vždy rozhodly pro konfrontaci s naším státem, nemůžeme učinit jinou volbu.

Budeme neúnavně pokračovat v tom, co musíme dělat.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp