Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN blahopřál vyznamenaným umělcům

 

Pchjongjang 12. července čučche 110 (2021) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un se 11. července setkal s tvůrci a umělci hlavních uměleckých souborů, kterým bylo uděleno státní vyznamenání, a poblahopřál jim.

Vážený soudruh generální tajemník srdečně potřásl rukou každému tvůrci a uměleckému pracovníkovi, kteří mají na srdci důvěru Ústředního výboru strany a očekávání lidu a mimořádně přispěli k rozvoji hudby čučche revolučním způsobem tvorby, a povzbudil je.

Soudruh generální tajemník vyjádřil uspokojení, že v době, kdy se oblast literatury a umění neprobouzí z nečinnosti a stagnace, vyvolaly umělecké a tvůrčí aktivity Pěveckého a hudebního souboru souboru Komise pro státní záležitosti aktivní odezvu a dojem mistrovskými díly a nádhernými představeními, odrážejícími záměry strany. To je vítaný vývoj, který jsme očekávali více než jakýkoli jiný úspěch, uvedl.

Vážený soudruh generální tajemník vyjádřil důvěru a naději, že na posvátné cestě opěvování naší velké éry, naší veliké strany, našeho skvělého státu, našeho skvělého společenského systému budou neúnavně proslavovat svou čest trubačů revoluce. Nechal se na paměť vyfotografovat s tvůrci a uměleckými pracovníky, oceněnými státními vyznamenáními, a se všemi uměleckými pracovníky Pěveckého a hudebního souboru Komise pro státní záležitosti.

Všichni tvůrci a umělci jsou naplněni ohnivým odhodláním vážit si dnešní slávy a štěstí navždy, neustále sdílet myšlenky a dech s Ústředním výborem strany, vyvíjet ještě energičtější tvůrčí činnost, která inspiruje celou společnost v duchu prvořadosti našeho státu, a tím v předvoji zahájit období nového rozkvětu socialistické literatury a umění.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp