Skip to content

Za opovrženíhodné provokace bude EU čelit nepředstavitelným tragickým důsledkům

Pchjongjang 23. března čučche 110 (2021) (KCNA) – Vzhledem k tomu, že 22. března označila Evropská unie pod záminkou „boje proti celosvětovému porušování lidských práv“ různé země včetně naší republiky za cíl „sankcí za lidská práva“, zástupce Ministerstva zahraničních věcí Korejské lidově demokratické republiky odpověděl 23. března na otázku Korejské ústřední tiskové agentury:

Jak již bylo zveřejněno, EU označila za cíl sankcí různé země s odkazem na určitý druh „porušování lidských práv“.

Důrazně odsuzujeme a rozhodně odmítáme hru EU na zavedení „sankcí za lidská práva“, kterou hodnotíme jako součást stereotypní nepřátelské politiky vůči KLDR a opovrženíhodnou politickou provokaci porušující suverenitu a zasahující do vnitřních záležitostí našeho státu.

 

 

Takzvaný systém sankcí za lidská práva, jenž EU považuje za právní základ této frašky, je drakonickým zákonem majícím vyvíjet tlak na země, které se EU nelíbí. Mezinárodní společenství tento systém ve velkém odmítá.

Současné chování EU připomíná dobu, kdy na konci loňského roku vypracovala nový systém sankcí za lidská práva. Poté lid celého světa předpokládal, že EU, vždy ráda hovořící o „právním státu“, „demokracii“ a „rovnosti“ a předstírající, že je „původcem lidských práv“, vyvinula nový systém, aby určila tresty pro policisty z USA a ze Západu, kteří v té době páchali největší zločiny porušování lidských práv, šokující celý svět.

Poslední fraška však znovu ukazuje, že systém sankcí EU za lidská práva nemá nic společného se skutečným zlepšováním lidských práv a je pouze dalším špinavým politickým nástrojem zaměřeným na země odlišné od „hodnot“ EU.

Neopodstatněné hledání chyb a dělání rozruchu ohledně lidských práv v jiných zemích při zavírání očí a uší před svými vlastními katastrofálními vadami v oblasti lidských práv je vrcholem nenormálnosti.

Zdá se, že neúprosná antipatie a duševně narušený způsob myšlení zcela zvrhly EU, aby se na všechny záležitosti a jevy dívala obráceně. Je tomu tak proto, že EU žije v iluzi, že rasismus, rasová diskriminace, zneužívání dětí a xenofobie – nevyléčitelné tendence šířící se v tomto svazu, jsou v souladu s „ochranou lidských práv“ a „zlepšováním lidských práv“.

Světové společenství v současné době jednomyslně komentuje, že fraška EU v oblasti lidských práv, když otřepaně vytrubuje do světa o „lidských právech“ a dělá tím rozruch, se někomu dokonale podobá.

Bylo by lepší, kdyby EU přemýšlela o přejmenování na „Spojené státy Evropy a Ameriky“, aniž by se namáhavě snažila zdůrazňovat svou „nezávislost“.

EU si musí uvědomit, že pokud bude pokračovat ve svých zbytečných kampaních „lidských práv“ proti naší republice bez ohledu na naše opakovaná varování, bude nevyhnutelně čelit nepředstavitelným tragickým důsledkům.

Pošetilé chování přinese jen ostudu a hanbu.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp