Skip to content

Desatera trojčata v Pchjongjangské porodnici

Pchjongjang, 23. prosince čučche 109 (2020) (Pyongyang Times) – V Korejské lidově demokratické republice se letos narodila asi desatera trojčata. Všechny jejich matky obdržely lékařskou péči v Pchjongjangské porodnici.

Na začátku tohoto roku porodila v Pchjongjangské porodnici rolnice z města Kim Čchek v provincii Severní Hamgjong tři chlapce, následována ženou z města Sariwon v provincii Severní Hwanghe, která porodila dva chlapce a dívku. Kim Jong Hwa, obyvatelka obvodu Tean města Nampcho, byla kvůli neočekávané bolesti poslána do porodnice bezprostředně po porodu trojčat v Lidové nemocnici obvodu Tean 25. října loňského roku. V KLDR těhotné matky, u nichž byla diagnostikována trojčata, rodí své děti v Pchjongjangské porodnici nebo jsou okamžitě odeslány do porodnice, aby mohly využít jejích lékařských služeb, i když trojčata kvůli náhlým okolnostem neporodí. Porodnice se stará o trojčata a jejich matky, dokud novorozenci neváží 4 kg.

 

 

Pár z města Kim Čchek se svými trojčaty opouští Pchjongjangskou porodnici.

 

Vzhledem k tomu, že zdraví matky a jejích dětí nebylo v té době dobré, provedli zdravotničtí pracovníci nemocnice desítky konzultací a věnovali veškeré úsilí obnově jejich zdraví během přibližně 100 dní. Trojčata vážila při narození 1,56, 1,84 a 1,79 kilogramu, ale do odchodu z nemocnice vyrostla na 4,08, 4,48 a 4,72 kilogramu.

„V letošním březnu byla nemocnice svědkem 500. narozených trojčat od svého založení,“ s hrdostí říká Pak Song Suk, lidová doktorka, kandidátka věd a zástupkyně ředitele Pchjongjangské porodnice.

500. matkou trojčat se stala Ri Jon Hwa, které bylo očekávání trojčat diagnostikováno v listopadu loňského roku. Během více než 120 dnů v nemocnici po její diagnóze jí byla zdarma ze státních zdrojů pro těhotné ženy dodávána řada povzbuzujících přípravků a dalších živin.

S odvoláním na slova velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, že vícečetné porody jsou v zemi odpradávna považovány za znamení štěstí, Pak Song Suk dodala, že v letošním roce 40. výročí založení Pchjongjangské porodnice se i vícekrát za měsíc narodila trojčata – v březnu čtvera, v červnu troje a v září dvoje.

Po opuštění Pchjongjangské porodnice, které se vroucně říká palác pro děti, trojčata šťastně rostou v dětských domovech ve svých provinciích na náklady státu.

 

 

The Pyongyang Times – pyongyangtimes.com.kp