Skip to content

Dopis k výročí zvolení vrchních velitelů ozbrojených sil

Vážený soudruh

KIM ČONG UN

předseda Korejské strany práce

předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky 

vrchní velitel ozbrojených sil Korejské lidově demokratické republiky

Pchjongjang

 

Vážený soudruhu Kim Čong Une,

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan a Česká skupina pro studium a uskutečnění myšlenky čučche si s úctou připomínají 29. výročí jmenování velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila vrchním velitelem Korejské lidové armády 24. 12. 1991 a 9. výročí Vašeho jmenování vrchním velitelem Korejské lidové armády 30. 12. 2011.

Oceňujeme slavnou cestu dosaženou ozbrojenými silami Korejské lidově demokratické republiky v budování a obraně socialistické mocnosti, vyzbrojené nejmocnějšími zbraněmi. Důsledným uskutečněním myšlenek velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena o obraně socialismu vlastními silami byla jeho následníky v čele slavné Korejské strany práce, v čele republiky a lidové armády uhájena nezávislost socialistické Koreje v nejtěžším období náročného a nuceného pochodu a je zajištěna její suverenita před úklady imperialistů a jejich loutek.

 

Vážený soudruhu maršále,

přejeme Vám pevné zdraví a mnoho úspěchů v dalším rozvíjení ozbrojených sil a uskutečňování všestranného pokroku socialistické vlasti v pevné jednotě vůdce, strany, armády a lidu.
 

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan,

Česká skupina pro studium a uskutečnění myšlenky čučche

V Praze dne 21. 12. 2020