Skip to content

Nemocnica v Nampcho zlepšuje poskytované služby

Nampcho, 19. decembra čučche 109 (2020) (Pyongyang Times) – V Ľudovej nemocnici mesta Nampcho sa výrazne zlepšila úroveň zdravotníckeho vybavenia i vzhľad budovy a priestorov nemocnice. Podľa zástupcu riaditeľa súdruha Kim Jong Ina, ktorý má na starosti technológie, prešla nemocnica v druhej polovici tohto roka rozsiahlou rekonštrukciou. Ambulantné a lôžkové oddelenia so stavebnou plochou 15 000 metrov štvorcových boli zrekonštruované zvnútra aj zvonka, boli tiež opravené cesty a výrazne upravené zelené plochy. Renovovali sa rôzne druhy operačných sál a boli vybavené väčším množstvom lekárskeho vybavenia.

Zlepšenie vybavenia a prostredia nemocnice pomáha zvyšovať kvalitu zdravotníckych služieb, hovorí súdruh Kim Jong In. Nemocnica sústreďuje úsilie na zvyšovanie schopností lekárov. Založili operačný a konzultačný systém telemedicíny s centrálnou nemocnicou v Pchjongjangu s cieľom zvýšiť rýchlosť a kvalitu lekárskeho ošetrenia.

Nemocnica zlepšuje účinnosť liečby vývojom a zavádzaním nových lekárskych prístrojov. Doktor Kim Ho Song uviedol, že zavedenie mäkkého laryngendoskopu s HD kamerou pomohlo vyriešiť problémy spojené s diagnózami a umožnilo rýchle liečenie chorôb. Aplikácia cystoskopu s CCD kamerou umožnila konzultačné stretnutie lekárov o cystických chorobách.

 

 

The Pyongyang Times – pyongyangtimes.com.kp