Skip to content

Masová shromáždění na oslavu 75 let Korejské strany práce

Pchjongjang, 11. října čučche 109 (2020) (KCNA) – 10. října se v Pchjongjangu na Kim Ir Senově náměstí konalo slavnostní setkání věnované 75. výročí založení Korejské strany práce.

Blahopřejnou zprávu Ústředního výboru KSP, Ústřední vojenské komise KSP, Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky, předsednictva Nejvyššího lidového shromáždění KLDR a vlády KLDR přečetl místopředseda ústředního výboru KSP soudruh Ri Il Hwan.

 

Bylo přijato společné blahopřání, které odráží neotřesitelné přesvědčení a vůli našeho lidu vždy věřit váženému soudruhu nejvyššímu vůdci a následovat pouze jeho.

Poté přednesl projev člen prezídia politbyra ÚV KSP, první místopředseda Komise pro státní záležitosti KLDR, předseda prezídia nejvyidia Nejvyššího lidového shromáždění soudruh Čche Rjong He. V k pevné obhajobě a podpoře myšlenek a zásluh velkého vůdce a velkého velitele při budování strany a k rychlejšímu postupu našeho státu a lidu k dosažení vítězství v posvátné revoluční věci čučche.

 

Soudruh Čche Rjong He

 












 
Na Kim Ir Senově náměstí se 10. října u příležitosti 75. výročí založení Korejské strany práce konal masový průvod. Zúčastnili se ho pracovní novátoři a zasloužilí lidé ze všech provincií, delegáti oslav a pracující z Pchjongjangu.

Jakmile na náměstí vešla skupina manifestujících doprovázející bronzové sochy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, byl odpálen ohňostroj a vypuštěno mnoho balónků a rozevřelo se moře mávajících květin.

V srdcích pracujícího lidu a studentů z různých míst vřel pocit úcty ke Korejské straně práce, která naplnila odvěkou touhu našeho lidu.

 




















 

Pchjongjang, 12. října čučche 109 (2020) (KCNA) – U příležitosti 75. výročí založení Korejské strany práce se 11. října v Pchjongjangu konaly slavnostní recepce v Domě Mokran, Lidovém paláci kultury, restauraci Okrju, restauraci Čchongrju, Pchjongjangské rybí restauraci Tedonggang a na dalších místech.

Zúčastnili se členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čche Rjong He, Ri Pjong Čchol, Kim Tok Hun a Pak Pong Džu, kádry strany, vlády a armády a delegáti oslav 75. výročí založení KSP.

Řečníci uvedli, že je posvátnou a přirozenou povinností revolučních bojovníků přivítat s mimořádným politickým nadšením a hrdými pracovními úspěchy 8. sjezd strany, který se stane mezníkem v osudu a postavení našeho státu a lidu. Vyzvali, aby se každý stal ohnivým věrným bojovníkem, věrným služebníkem lidu a skutečným vlastencem a na svém místě a pracovišti uskutečňoval na život a na smrt myšlenku čelního útoku, rozhodnutí a směrnice strany a hluboko v duši uchovával jednomyslného ducha věrnosti straně.

 



Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp