Skip to content

Otevřen Kosanský závod na zpracování ovoce

Pchjongjang, 2. října čučche 109 (2020) (KCNA) – V Kosanském ovocnářském komplexu byl krásně zbudován závod na zpracování ovoce.

30. září se uskutečnil obřad uvedení Kosanského závodu na zpracování ovoce do provozu. Zúčastnili se jej místopředseda Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Il Hwan, funkcionáři z příslušných oblastí a funkcionáři a zaměstnanci závodu.

 

Soudruh Ri Il Hwan přednesl slavnostní projev. Zdůraznil, že Kosanský závod na zpracování ovoce je vzácným výtvorem připraveným energickým vedením váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una, který skvěle uskutečňuje pokyny velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila.

Poznamenal, že oblast Kosanu se změnila v rozsáhlou základnu pro produkci a zpracování ovoce, která má jak moderní družstvo pro chov prasat, tak úřad pro šíření vědeckých a technických úspěchů a závod na zpracování ovoce,  a v pozemský ráj, kde bylo postaveno několik tisíc bytů a kulturních a sociálních zařízení. Funkcionáři a zaměstnanci Kosanského závodu na zpracování ovoce musí pečlivě zacházet se vzácným vybavením a zařízením poskytnutým péčí strany a vyrábět ještě slavnější produkty, které lid miluje, a tak aktivně přispívat ke zlepšení života lidu.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp