Skip to content

Stalinova upřímnost

Pchjongjang, 19. srpna čučche 109 (2020) (Nenara) – V roce čučche 38 (1949) velký soudruh Kim Ir Sen uskutečnil oficiální návštěvu tehdejšího Svazu sovětských socialistických republik.

Na počest Kim Ir Sena Stalin připravil velkou hostinu a osobně přednesl projev.

Ve svém přípitku uvedl:

“Soudruh Kim Ir Sen je skutečným proletářským internacionalistou a zářným příkladem komunistů, kteří na východě za cenu krve ozbrojeně bránili Sovětský svaz před imperialistickou agresí. Dnes Sovětský svaz buduje socialismus v mírovém ovzduší, a to vše díky boji skutečných komunistů, jako je soudruh Kim Ir Sen.”

 

Generalissimus Josef Vissarionovič Stalin

 

 

Vyzval všechny, aby poděkovali soudruhu Kim Ir Senovi potleskem. Sálem zaburácel dlouhý bouřlivý potlesk.

Poté Stalin daroval Kim Ir Senovi vysoce kvalitní osobní automobil ZIM. Sám Stalin inicioval vytvoření neprůstřelného vozu nového typu a na jeho objednávku byl stroj speciálně vyroben. V té době byl tento vůz považován za vrchol sovětského automobilového průmyslu.

 

Automobily darované velkému vůdci soudruhu Kim Ir Senovi předsedy rady ministrů SSSR J. V. Stalinem (říjen 1950), G. M. Malenkovem (září 1953) a N. A. Bulganinem (červen 1955) v Muzeu přátelství Mjohjangsan (foto Vydavatelství cizojazyčné literatury, Pchjongjang 2019)

 

Nenara (Naše země), http://naenara.com.kp