Skip to content

Zdravotní sestra se stala manželkou vojenského invalidy

Pchjongjang, 29. května čučche 109 (2020) (Pyongyang Times) – „Jak se říká, tvář je odrazem srdce. Čche Sun Džong je krásná, ale její duševní svět je ještě krásnější, “ říká Kim Hak Song, ředitel polikliniky Jonde v obvodě Waudo města Nampcho.

Čche Sun Džong, zdravotní sestra polikliniky, je uznávána svými kolegy zdravotníky a dalšími lidmi nejen proto, že je oddaná pacientům, ale také protože je manželkou váženého vojenského invalidy Kim Il Nama.

Poprvé se s Kimem setkala v říjnu loňského roku. Po cestě zpět z práce náhle potkala mladého muže, kulhajícího po ulici. Čche, povoláním sestra, cítila, že nemůže kolem něho projít, a tak mu pomohla dostat se domů, držíc ho za paži, ačkoli její pomoc odmítl. Toho dne se Sun Džong dozvěděla, že je vojenským invalidou a jeho otec je váženým invalidním pracovníkem. Zaujali ji jeho rodiče, kteří byli na svého syna hrdí, protože se bez váhání obětoval na pozici národní obrany, a vznešený duch muže, který žil optimisticky, ačkoli ztratil jednu nohu, vzpomíná soudružka Čche.
 

 

Od toho dne ho často navštěvovala. Také se starala o jeho nemocného otce a někdy zpívala písně, aby je potěšila. Během té doby byla fascinována Il Namovým nadšením a laskavým srdcem a rozhodla se, že se stane jeho životní partnerkou. Ale rodiče obou ani Il Nam s tím nesouhlasili. „Byla jsem velmi překvapena, když jsem se dozvěděla, že se moje dcera rozhodla vdát se za vojenského invalidu. Zpočátku jsem si myslela, že je to kvůli pomíjivému podnětu“, říká Kim Jon Čchun, matka Sun Džong.

Il Nam a jeho rodiče neústupně odmítali její návrh, protože nenáviděli představu, že by se měla Sun Džong pro něho obětovat. Její láska k němu však byla silnější a její rozhodnutí bylo pevné a neotřesitelné.

Podle Il Namovy matky Kim Sun Hi se všichni její rodinní příslušníci rozplakali, když Sun Džong, kterou všichni tak obdivovali v práci i ve své vesnici, přišla k nim domů, aby se za něho vdala. Jejím prostřednictvím, připomíná, jsme mohli znovu vidět skutečný obraz naší společnosti, kde všichni žijí svorně a pomáhají si a vedou jeden druhého vpřed.

„Vážení vojenští invalidé jsou vlastenci, kteří se na svých posvátných pozicích obětovali obraně země. Myslím, že je přirozené milovat takové lidi. Budu se snažit vybudovat šťastnou rodinu, která by nahradila jeho nohu, a být mu podporující manželkou,“ říká Sun Džong.

Sun Džong a Il Nam nedávno měli svatbu, obklopeni požehnáním jejích kolegů – zdravotnických pracovníků a vesničanů.

 

Kwon Hjo Song,

The Pyongyang Times – http://www.pyongyangtimes.com.kp