Skip to content

Dětská květinová zahrada “15. dubna”

Pchjongjang, 9. dubna čučche 109 (2020) (KCNA) – Ve dnech uprostřed jarní sezóny rozkvetly v dětské květinové zahradě „15. dubna“ různé květiny a její návštěvníci si užívají kouzlo jara.

Květinová zahrada, otevřená v dubnu čučche 81 (1992) u příležitosti 80. narozenin velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, se nachází na úpatí hory Song (Songsan) v obvodě Mangjongde v Pchjongjangu a skládá se z botanické výstavy, několika skleníků, květinových ploch a dalších.

 

V botanické výstavě jsou umístěny kimirsenie (kimilsonghwa), kimčongilie (kimčongilhwa), neobvyklé rostliny z různých částí země a více než 250 druhů okrasných rostlin z desítek zemí.

Zahradníci zavedli pokročilou vědu a techniku a pěstební metody a aklimatizovali různé okrasné rostliny z tropů, subtropů, mírného a polárního pásma v souladu s klimatickými a půdními podmínkami naší země.

Umělé jezero, vodopád, pavilon uprostřed jezírka a různé sochy v květinové zahradě dobře ladí s přírodním prostředím. Květinová zahrada, tvořená hustým lesem s krásnými květinami a několika stovkami tisíc stromů více než 60 druhů, slouží jako základna pro vzdělávací, kulturní a volnočasové aktivity školáků a pracujících občanů.

Velký vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il v dubnu čučche 80 (1991) navštívili rozestavěnou zahradu a osobně zasadili akát a borovici.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp