Skip to content

Nová literární díla odrážející dech doby

Pchjongjang, 23. března čučche 109 (2020) (KCNA) – Spisovatelé z Ústředního výboru Korejského svazu spisovatelů vytvořili literární díla odrážející dech doby na staveništích, na pracovištích a v družstvech a překypující nadšením pro uskutečnění závěrů 5. plenárního zasedání 7. Ústředního výboru Korejské strany práce.

Básně, mezi nimi „Nová legenda Samdžijonu“ a „Pouze pro dobro lidu“, přinášejí lidem domů vřelou láskyplnou péči váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una.

Takové básně a písně jako „Stranická buňka na cestě útoku” odrážejí pevnou vůli korejského lidu úspěšně splnit jakýkoli obtížný úkol ve stanoveném čase a na úrovni požadované stranou, přičemž se drží soběstačnosti jako cenného meče k rozkvětu.

Mezi literární díla patří básně a krátké romány zabývající se zemědělskými pracovníky, kteří plní svou zodpovědnost a povinnosti jako páni svých statků.

„Cesta života“, „Květina a žena“, „Mnoho štěstí“ a další romány různých témat inspirují pracující lid, který se pozvedl do kampaně k naplnění pokynů vůdců a podporuje politiku strany, k revoluci a k boji.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp