Skip to content

Nové známky s motivy lázní Jangdok a družstva Čungpchjong

Pchjongjang, 3. března čučche 109 (2020) (KCNA) – Státní známkový výbor vydal známky představující lázeňskou zónu kulturní rekreace Jangdok a skleníkovou zeleninovou farmu Čungpchjong (jednotlivé známky 3 typů, 1 složený celý list a 1 malý celý list).

Díky moudrému vedení Korejské strany práce, která důsledně provádí myšlenku „lidové masy na prvním místě“ při budování socialismu, byla v loňském roce na světové úrovni v okrese Jangdok v provincii Jižní Pchjongan zbudována  základna lázeňské léčby horkými prameny a sportovní a kulturní rekreace a v oblasti Čungpchjong v okrese Kjongsong provincie Severní Hamgjong rozsáhlá farma skleníkové zeleniny a lesní školka.
 

 

Jednotlivé známky ukazují zařízení veřejných služeb, venkovní lázně s horkými prameny a kolonádu lázeňské kulturní rekreační oblasti Jangdok, upravenou na nejvyšší úrovni architektury, estetiky a pohodlí, a vesnici skleníkové farmy Čungpchjong, postavenou jako příklad výstavby moderních domů kulturní socialistické vesnice.

Složený celý list obsahuje známky znázorňující znak letoviska a vnitřní a venkovní lázně, lyžařský areál a park pro jízdu na koni před panoramatickým výhledem na lázeňské středisko horkých pramenů Jangdok.

Malý celý list obsahuje známku ukazující hydroponický skleník před panoramatem skleníkové zeleninové farmy v okrese Čungpchjong.

 



 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp