Skip to content

Poštovní známky odrážející základní myšlenky 5. pléna 7. ÚV KSP

Pchjongjang, 9. února čučche 109 (2020) (KCNA) – Státní známkový výbor Korejské lidově demokratické republiky vytvořil a vydal nové poštovní známky (pět jednotlivých), odrážející základní myšlenky a hlavního ducha 5. pléna 7. Ústředního výboru Korejské strany práce.

Známka „Ofenzíva za čelní průlom“ odráží myšlenku, že člověk by neměl čekat na příznivou situaci se založenýma rukama, ale bojovat za čelní průlom obtíží ležících na cestě pokroku socialistické výstavby a otevřít široký prostor ke zvýšení bohatství a moci země, rozkvět dosažený díky soběstačnosti.

 

Další známky odrážejí důležité úkoly pro dosažení podstatného zvýšení výroby v plamenech soutěžení a zlepšení kvality výrobků na hospodářské a zemědělské frontě při upřednostnění vědy a techniky a zlepšení vzdělávání a zdravotní péče, stejně jako pro přijímání opatření na ochranu životního prostředí a pro předcházení následkům přírodních katastrof a zřízení státního systému krizového řízení.

Známka „Posilme stranu – štáb revoluce – a výrazně zvyšme její vedoucí úlohu!“ vyzývá funkcionáře, aby v dnešním boji plnili svou odpovědnost a povinnost jako vedoucí pracovníci revoluce.

 




 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp