Skip to content

Pochod školáků 1000 ri prošel Hjangsanem

Hjangsan, 25. ledna čučche 109 (2020) (KCNA) – Školáci z celé země na pochodu 1000 ri (250 km) za obnovu vlasti prošli Hjangsanem.

Skupina, která vyšla z Mangjongde 22. ledna po trase, kterou prošel velký vůdce generalissimus Kim Ir Sen, urychlila pochod.

Vedoucí funkcionáři místních stranických a správních orgánů a organizací pracujících srdečně přivítali a povzbudili žáky ve městě Kečchon, okrese Kudžang a dalších místech, kterými procházeli.

 

Účastníci pochodu navštívili hostinec Kudžang a místo historické revoluční slávy přívoz přes Čchongčchongang (Nebesky modrou řeku), které velký vůdce navštívil během cesty studijní cesty 1000 ri a cesty 1000 ri za obnovu vlasti. Prohlédli si také místo historické revoluční slávy Tokgol, spojené se stopami velkého generála.

Během pochodu žáci vedli různorodou politickou a kulturní práci, včetně diskuse o vzpomínkách protijaponských partyzánů a soutěže v otázkách a odpovědích.

24. ledna, když pochodový oddíl dorazil do okresního města Hjangsan, uvítali jeho členy funkcionáři, pracující lid a mládež a žáci okresu.

V tento den položili účastníci pochodu květinový koš a kytice květin k bronzové soše velkého vůdce generalissima Kim Ir Sena v okresním centru Hjangsanu.

25. ledna pochodový oddíl opustil město.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp