Skip to content

Pochody mládeže a školáků

Pchjongjang, 22. ledna čučche 109 (2020) (KCNA) – 21. ledna se na Kim Ir Senově stadionu uskutečnilo shromáždění mladého předvoje pro důsledné provádění programových úkolů, které byly předloženy na 5. plenárním zasedání 7. Ústředního výboru Korejské strany práce.

Shromáždění se zúčastnil místopředseda ÚV KSP soudruh Čche Hwi, funkcionáři Kimirsensko-kimčongilského svazu mládeže a mládež a studenti.

Na shromáždění byly předneseny projevy odhodlání. Následovala přehlídka v pochodových formacích na ulicích, ukazující revoluční nadšení a ducha korejské mládeže, oslavující čest pokrokové skupiny, předvoje a úderné brigády KSP.

 





 

U příležitosti 95. výročí příchodu velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena na cestě tisíce ri (250 km) za obnovu vlasti a 45. výročí organizace pochodu po jeho stopách velkým vůdcem soudruhem Kim Čong Ilem byla zahájena kampaň žáků z celé země na cestě tisíce ri za obnovu vlasti.

Jedného dňa v januári čučche 14 (1925) dostal súdruh Kim Ir Sen správu, že jeho otec bol zatknutý japonskou políciou. 22. januára preto opustil vo svojich 13 rokoch Mangjongde – svoje rodisko, a vydal sa na cestu dlhú 1 000 ri do Badaogou v kraji Čangbai v severovýchodnej Číne, so vznešeným cieľom znovu získať nezávislosť Kórey.

Účastníci pochodu projdou tisíc ri po cestě velkého vůdce z Mangjongde přes Kečchon, Hjangsan a Kanggje do Pchopchjongu, kam mají dorazit 3. února.

Slavnostní zahájení se uskutečnilo 22. ledna před bronzovými sochami generalissima Kim Ir Sena a generalissima Kim Čong Ila v Revoluční škole Mangjongde. Zúčastnil se ho místopředseda ÚV KSP soudruh Čche Hwi, příslušní funkcionáři, pracovníci svazu mládeže a účastníci pochodu.

Byl pronesen projev a projevy odhodlání. Účastníci vyrazili na pochod, mávajíce prapory.

V ulicích hlavního města  vyprovázelo účastníky pochodu mnoho pracujících, studentů a školáků z Pchjongjangu.

 



 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp