Skip to content

Oslavy výročí soudruha KIM ČONG ILA a soudružky Kim Čong Suk

Pchjongjang, 24. prosince čučche 108 (2019) (KCNA) – U příležitosti 28. výročí jmenování velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila vrchním velitelem Korejské lidové armády a 102. výročí narození hrdinky protijaponské války soudružky Kim Čong Suk se konaly 24. prosince taneční slavnosti mládeže a studentstva.

Pracující, sloužící mužstvo, studenti a žáci položili koše a kytice květin před bronzové sochy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila na různých místech. Pracující lid, sloužící mužstvo lidové armády, studenti a žáci z různých míst navštívili bronzové sochy a portréty slunečně usměvavých velkých vůdců a vyjádřili jim hlubokou úctu.

 

U příležitosti 102. výročí narození hrdinky protijaponské války soudružky Kim Čong Suk byly položeny věnce před její bronzovou bustu na hřbitově revolučních mučedníků Tesongsan.

Účastníci vzdali tichý hold památce soudružky Kim Čong Suk a připomněli si její revoluční život.

V tento den funkcionáři místních stranických a mocenských orgánů a organizací pracujícího lidu, pracující, sloužící mužstvo, studenti a školáci položili květiny k sochám soudružky Kim Čong Suk ve městě Herjong, okrese Kim Čong Suk, Námořní univerzitě Kim Čong Suk a na dalších místech v zemi.

 









Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp