Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN sledoval zkušební palbu z mimořádně velkého raketometu

Pchjongjang, 29. listopadu čučche 108 (2019) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un sledoval zkušební palbu z mimořádně velkého raketometu, provedenou Akademií národní obrany.

 

Váženého soudruha nejvyššího vůdce na odpalovacím stanovišti přivítali první zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Pjong Čchol, zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Kim Čong Sik a vedoucí kádry z oblasti obranné vědy, mezi nimi soudruzi Čang Čchang Ha a Čo Il Ho.

Zkušební palbu sledoval také náčelník generálního štábu Korejské lidové armády armádní generál pozemních vojsk soudruh Pak Čong Čchon a velitelé velkých kombinovaných jednotek KLA.

Současnou testovací střelbou, provedenou s cílem závěrečného testování účinnosti bojového použití mimořádně velkého raketometu, bylo potvrzeno, že vojensko-technická nadřazenost a spolehlivost zbraňového systému jsou pevně zajištěny.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil plnou spokojenost s výsledkem zkušební palby.

Velitelé velkých kombinovaných jednotek KLA upřímně vyjádřili své blahopřání a díky váženému soudruhu nejvyššímu vůdci, který dohlédl na to, že v letošním roce bylo vyvinuto a zdokonaleno mnoho zbraní a vybavení vysokého výkonu pro vojenské a technické posílení lidové armády.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp