Skip to content

Dopis soudruhu KIM ČONG UNOVI k 25. výročí úmrtí soudruha KIM IR SENA

Vážený soudruh

Kim Čong Un

předseda Korejské strany práce

předseda Komise pro státní záležitosti KLDR

vrchní velitel ozbrojených sil KLDR

 

Vážený soudruhu Kim Čong Une!

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan a Česká skupina pro studium a uskutečnění myšlenky čučche si dne 8. 7. 2019 pietním aktem připomene dvaceti pěti let od úmrtí velkého člověka, politika, věčného prezidenta KLDR, který se zapsal zlatým písmem nejen do historie Vaší země, hrdinné KLDR, ale do historie celého mezinárodního komunistického a dělnického hnutí.

 

Byl to on, kdo zemi vzkřísil z popela, který zanechala imperialistická válka, zemi, která se musela potýkat s pozůstatky použitých chemických zbraní, obnovovat průmysl, zemědělství a zejména obnovit normální život celé společnosti. Jeho víra v lepší budoucnost a vybudování svobodné země, v níž se začal budovat socialismus, byla silnou zbraní také pro všechny občany KLDR. Úspěch se dostavil a imperialisté byli poraženi.

Takový byl veliký vůdce, který s ideou čučche vedl zemi, která je dnes schopná svoji svobodu plně zabezpečit vlastními silami.

Spojení Korejské strany práce s lidem a pod vedením velikána mohutného nejen fyzickou silou, ale zejména stanovením správných cílů pro úspěšnou budoucnost KLDR, je také příkladem i pro Vás, soudruhu maršále, který uplatňujete ve své činnosti, a jeho myšlenky jsou přítomny i v současném životě Vaší země.

Přijměte náš výraz úcty v den, kdy budeme s Vámi vzpomínat na odkaz Vašeho věčného prezidenta soudruha Kim Ir Sena.

Čest jeho památce!

 

Přejeme také Vám, soudruhu nejvyšší představiteli KLDR, sílu k dokončení znovusjednocení Korejského poloostrova.

Sláva Korejské straně práce!

 

Za Společnost česko-korejského přátelství Pektusan

RSDr. Jozef Servista