Skip to content

Noviny zdôrazňujú, že víťazstvo vo vojne bolo víťazstvom nezdolného vlasteneckého ducha kórejského ľudu

Pchjongjang, 25. júna čučche 108 (2019) (KCNA) – Kórejské noviny zverejnili v utorok 25. júna články v súvislosti so 69. výročím vypuknutia kórejskej vojny, ktorú zapríčinili americkí imperialisti.

Noviny práce (Rodong sinmun) uvádzajú, že v trojročnej zúrivej vojne kórejský ľud prejavil nezdolného, obetavého ducha a masové hrdinstvo, vďaka čomu zahnal agresorov, so cťou ubránil slobodu a nezávislosť krajiny a dôrazne preukázal dôstojnosť a ducha republiky.

Brilantné víťazstvo vo Veľkej vlasteneckej oslobodeneckej vojne bolo možné vydobyť vďaka nezlomnému duchu obrany vlasti, ktorý preukázali Kórejci, keď bez najmenšieho váhania položili svoje životy za stranu, vodcu a za vlasť.

Duch obrany krajiny preukázaný v 50. rokoch je veľkým duchom epochy, dedičstvom revolučného ducha hory Pektu vzniknutého v plameňoch protijaponského boja a slúžiacim ako vynikajúca učebnica triedneho boja proti imperializmu.

Dnes naša revolúcia pod vedením veľkej strany dosahuje stabilný pokrok na novej, vyššej úrovni.

Teraz sme neporovnateľne silnejší ako v päťdesiatych rokoch, keď sme bojovali s puškami proti imperialistickému nepriateľovi, ktorý mal v rukách atómovú bombu. Sme pripravení vyhrať akúkoľvek vojnu.

Duch obrany krajiny v päťdesiatych rokoch minulého storočia predstavuje dušu čučchejskej Kórey, ktorá vniesla do sŕdc kórejského ľudu horlivé vlastenectvo a poháňa ho k hrdinským činom.

Noviny Mindžu Čoson zdôraznili, že zásluhy veľkého vodcu súdruha Kim Ir Sena, ktorý viedol Vlasteneckú oslobodeneckú vojnu k víťazstvu, ubránil dôstojnosť a suverenitu vlasti a zachránil osud ľudu, budú navždy svietiť v histórii vlasti.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp