Skip to content

Pchjongjanský festival ľadových sôch 2019

Pchjongjang, 31. decembra čučche 107 (2018) (KCNA) – V pondelok 31. decembra čučche 107 (2018) bol na Námestí Kim Ir Sena zahájený Pchjongjanský festival ľadových sôch 2019.

Na tomto festivale, ktorý sa koná pri príležitosti Nového roka, bolo vystavených viac ako 70 ľadových sôch vytvorených niekoľkými desiatkami inštitúcií, vrátane Komisie pre výstavbu hlavného mesta, ministerstva pôšt a telekomunikácií, poradného úradu Rakwon, Umeleckého štúdia Kórejskej ľudovej armády, okresného ľudového výboru Mangjongde, Univerzity vydavateľstva a tlače v Pchjongjangu a pracujúcimi ľuďmi, mládežou a školákmi.

Ľadové sochy zobrazujúce rodisko veľkého vodcu súdruha Kim Ir Sena v Mangjongde, miesto narodenia veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila v tajnom tábore na hore Pektu a nesmrteľný kvet kimčongiliu, ukazujúc bezhraničnú úctu a ušľachtilú oddanosť kórejského ľudu súdruhom Kim Ir Senovi Kim Čong Ilovi.

Niektoré sochy zobrazujú železničný most cez more, čučchejsky orientovaný proces výroby železa, novovyrobený trolejbus a električku, atď. Vystavené sú aj sochy zobrazujúce národné symboly – borovicu, jastraba, psa pungsan, magnóliu a šťastné tváre ľudí, pričom všetky sú osvetlené farebným osvetlením.

Festival navštívili príslušní zamestnanci ministerstiev a ústredných inštitúcií, medzi nimi podpredseda vlády súdruh Ri Rjong Nam a minister kultúry súdruh Pak Čchun Nam, pracujúci a študenti z Pchjongjangu.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp