Skip to content

Rodong Sinmun o nevyhnutnom produkte kapitalizmu

Pchjongjang, 1. apríla čučche 107 (2018) (KCNA) – Imperialisti čoraz hlasnejšie vykrikujú  o “výhodách” kapitalizmu, ale nikdy nedokážu zakryť prehnitosť kapitalistickej spoločnosti žiadnymi medovými rečami ani falošnou propagandou, píše nedeľňajšie vydanie Rodong Sinmun.

V článku sa ďalej píše:
Zvyšovanie sociálnych rozporov a konfrontácie je nevyhnutným produktom kapitalistickej spoločnosti.

Politický systém kapitalizmu je najreakčnejší, pretože pošliapava právo ľudu na nezávislosť.

Politika v kapitalistickej spoločnosti je pod palcom monopolných finančných skupín a koná pre záujmy vykorisťovateľských tried od A po Z.

Kapitalistický ekonomický systém je najreakčnejšou bipolarizáciou, kde bohatí sú čím ďalej bohatší a chudobní čím ďalej chudobnejší.

Kapitalistický ekonomický systém je zlomyseľná vykorisťovateľská spoločnosť, v ktorej kapitalisti napĺňajú svoju nenásytnú chamtivosť na úkor toho, že nenechajú kameň na kameni, aby porušovali záujmy pracujúcich más ako hybnej sily ekonomiky.

Kapitalistický kultúrny systém je najreakčnejší, pretože slúži len na realizáciu záujmov kapitalistickej triedy.

Reakčná kultúra prevládajúca v kapitalistickej spoločnosti je nástrojom na ochromenie revolučného vedomia pracujúcich más, ich utláčanie a využívanie v záujme triedy vykorisťovateľov, ktorá vlastní výrobné prostriedky.

Kapitalistická spoločnosť je “rajom” pre hŕstku privilegovaných tried, ale je skutočným peklom pre pracujúcich ľudí, ktorí nemajú peniaze.

V tomto systéme je nevyhnutná eskalácia sociálno-triednych rozporov a konfrontácie. 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp