Skip to content

Student z KLDR vyhrál zvláštní cenu na mezinárodní soutěži pianistů

mm00253840

Pchjongjang, 6. dubna čučche 106 (2017) (KCNA) – Čche Čang Chung (Choe Jang Hung), student pchjongjangské Hudební školy č. 1 pchjongjangské Kim Won Gjunovy konzervatoře, získal zvláštní cenu v klavírní Krainěvově druhé moskevské mezinárodní soutěži, která se konala v Rusku.
Účastnili se jí mladí klavíristé z více než 20 zemí, včetně KLDR, Ruska, Běloruska a Kanady. Akce se konala od 27. března do 1. dubna, rozdělena do dvou věkových skupin.
V konečné fázi soutěže Čche úspěšně hrál světově proslulé skladby, které vyžadují vysokou dovednost, přičemž předvedl důmyslné ztvárnění a jemné hudební emoce.
Organizační výbor soutěže udělil zvláštní cenu Čche Čang Chungovi a nejvyšší diplom učiteli Kim Če Silovi (Kim Jae Sil).

 

mm00253841

Čche se poprvé zúčastnil 20. mezinárodní mládežnické Chopinovy klavírní soutěže jako nejmladší hráč v jejích dějinách. Stal se významnou osobností také této soutěže.
Porotci a odborníci neušetřili chválou růžové budoucnosti čučche orientovaného umění, řkouce, že jsou zasaženi hlubokým obdivem ke slibnému mladému klavíristovi Čche, který vyrostl ve vřelé péči váženého nejvyššího vůdce Kim Čong Una.
Čche Čang Chung se navrátil domů ve čtvrtek.

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp