Skip to content

Pokyny k pozemnímu testu nově vyvinutého vysoce výkonného motoru  

Pchjongjang, 19. března čučche 106 (2017) (KCNA) – Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti KLDR a nejvyšší velitel Korejské lidové armády, sledoval pozemní test vysoce výkonného proudového motoru korejského stylu, nově vyvinutého v Akademii věd národní obrany.

mm00253412

 

Poté, co se dozvěděl o výrobě nového typu vysoce výkonného motoru, osobně za úsvitu navštívil odpalovací místo satelitů Sohe, aby se podrobně seznámil s jeho technickými specifikacemi a přípravami zkoušky a řídil ji.

Tento test byl proveden pro potvrzení celkových technických parametrů motoru, jako rysy přítlačné síly ve spalovací komoře, přesný pohyb turbíny čerpadla, řídicí systém a různé ventily a jejich strukturální bezpečnost a spolehlivost.

Kim Čong Un zaujal pozorovací místo a dal rozkaz k zahájení testu.

 

mm00253413

 

Výsledky testu potvrdily stabilní udržování technických ukazatelů všech systémů, jako jsou spouštěcí a zastavovací vlastnosti nového vysoce výkonného tah motoru korejského stylu, navrženého a vyrobeného vědci a techniky obrany vlastními silami a s domácí technikou, rysy přítlačné síly ve spalovací komoře, turbínové čerpadlo, kontrolní systémy v celém průběhu provozu motoru po přesném dosažení očekávaných hodnot a perfektní záruku jejich konstrukční spolehlivosti.

Poznamenal, že úspěch dosažený v aktuálním testu znamená velkou událost historického významu, protože vyhlašuje nové zrození raketového průmyslu založeného na čučche, který se radikálně změnil strategií orientovanou na rozvoj a tvorbu, ve jménu skutečného úplného se zbavení dogmatismu, konzervatismu a formalismu v oblasti raketového průmyslu a závislosti na technologii jiných zemí.

Zdůraznil, že celý svět bude brzy svědkem toho, jak důležitý význam přinese dnešní velké vítězství.

 

mm00253410 mm00253411

 

Vývoj a dokončení nového typu vysoce výkonného motoru pomůže upevnit vědeckou a technologickou základnu tak, aby odpovídala schopnosti postavit satelit světové úrovně v oblasti vesmírného rozvoje, poznamenal, dodávaje, že potěšením konstatuje, že dnešní den, kdy bylo dosaženo velkého skoku vpřed ve vývoji raketového průmyslu, bude vždy mít na paměti jako historický den, který lze nazvat “revolucí 18. března”.

Řekl, že pole zbrojního průmyslu dosáhlo série nebývalých úspěchů v tomto roce, jako tomu bylo loni, vštěpujíc dynamiku velkému revolučnímu náporu všeho sloužícího personálu a lidu. Poté měl významné fotografování s funkcionáři, vědci a techniky v oblasti obranné vědy, kteří se zúčastnili testu.

Doprovázeli ho Ri Pjong Čchol, Kim Čong Sik a další vedoucí představitelé Ústředního výboru KSP a vědci a technici v oblasti raketového výzkumu.

 

mm00253414 mm00253415 mm00253416 mm00253417 mm00253418

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp