Skip to content

Testovací střelba balistické rakety z ponorky

Pchjongjang, 25. srpna čučche 105 (2016) (KCNA) – Testovací střelba balistické rakety, vystřelené ze strategické ponorky, byla úspěšně provedena pod vedením vrchního velitele Korejské lidové armády (KLA) Kim Čong Una, předsedy Korejské strany práce (KSP) a předsedy Komise pro státní záležitosti KLDR.
MM00246207

Na pozorovatelně byl zpraven o plánu zkušební střelby.
Jakmile vydal rozkaz k zahájení zkušební střelby, strategická ponorka se ponořila do hloubky pro odpálení balistické rakety a rychle vypustila balistickou střelu.

Testovací střelba balistické rakety, vystřelené ze strategické ponorky, byla úspěšně provedena bez jakéhokoli nepříznivého dopadu na sousední země.

MM00246200

Poznamenal s hrdostí, že výsledky zkušební střelby ukázaly ve skutečnosti, že KLDR se připojila k přední řadě vojenských mocností plně vybavených možností jaderného útoku.
Zlomyslné j
aderné hrozby a vydírání
USA proti KLDR vyústí jen v posílení jejích schopností jaderného útoku hodinu za hodinou a pevnina USA a operační jeviště v Tichomoří jsou nyní v úderném dosahu KLA, bez ohledu na to, jak tvrdě se to pokoušejí USA popírat, řekl.

MM00246201

Důrazně varuje imperialisty USA a jihokorejskou loutkovou skupinu před inscenováním společného vojenského cvičení zaměřeného na preventivní jaderný úder na KLDR se zapojenými obrovskými jadernými strategickými aktivy a tím vážnému dráždění jejích nervů, řekl, že korejský lid by jim udělil nemilosrdné údery jaderným kladivem spravedlnosti tak, aby drápům nespravedlnosti nebyla už nikdy dána příležitost, nyní, když KLDR má na svém místě všechny významné prostředky, které jsou schopny postavit se proti jaderné hegemonii USA.
Poznamenal: “Netuším, jaké směšné poznámky budou dělat USA a jejich následovníci o této zkušební střelbě, ale mohu říci, že jejich neuvážené činy pouze  uspíší jejich sebedestrukci. Nejlepší způsob, jak uniknout smrtícímu úderu rozzuřené KLA, je zdržet se urážení důstojnosti a bezpečnosti KLDR s opatrností a sebekontrolou. “

MM00246202

Varuje nepřátele před podceňováním síly KLDR, řekl, že by se jasně ukazálo světu, jak by se mohla hrdě tyčit, po rozbití pout sankcí, blokády a tlaku nepřátel.
Zdůraznil potřebu oblasti vědy národní obrany provést zvýšené urychlení montáže jaderných hlavic na balistické rakety s cílem vyrovnat se s nepředvídatelnou totální válkou a jadernou válkou s imperialisty USA a současně soustředit veškeré úsilí na rozvoj jejich nosičů.

MM00246203
Instruoval funkcionáře, aby se připravili na všechny závažné akce, které mají prokázat sílu KLDR coby plnohodnotné vojenské mocnosti v případě, že by se nepřátelé sebeméně snažili ohrozit její důstojnost a právo na existenci.

MM00246204

Srdečně pozdravil vědce národní obrany a sloužící personál námořnictva, vracející se do přístavu po úspěšné zkušební střelbě, a srdečně jim blahopřál.
Vyfotografoval se s nimi.

KCNA.kp, zkráceno

  MM00246205 MM00246206 MM00246208 MM00246209 MM00246210 MM00246211 MM00246212 MM00246213